Bilen din kan være eldre enn du tror

Bilen din kan være eldre enn du tror

Årsmodell

Årsmodell kan være forvirrende for det har nemlig ikke noe med kalenderåret å gjøre. For eksempel starter modellåret 2019 allerede nå til våren for mange produsenter.

Årsmodell er imidlertid viktig for å holde rede på ettersom bilmodellen da ofte oppdateres med ny design, nye funksjoner eller kanskje nye motorer.

 

Produksjonsår

Produksjonsår er kanskje det enkleste å forstå, det forteller helt enkelt om hvilket år bilen ble produsert. I Vegvesenets register inneholder vanligvis også informasjon om måneden bilen ble rullet ut fra fabrikken. Det kan hjelpe deg med å avgjøre hvilken årsmodell det er som gjelder for din bil.

 

Registreringsdato

Nye biler registreres ikke alltid umiddelbart etter at de er produsert. Det er ofte de kan bli stående en stund påvente på transport eller salg.

Registreringsdatoen er viktig, det er nemlig det som forteller når bilen juridisk sett ble tatt i bruk. Det er også på registreringsdatoen at garantiene begynner å gjelde. Har din nye bil stått registrert i seks måneder hos en bilforhandler? Da får du et halvt år kortere garanti og burde prute på prisen.

Oppdatert: August 11, 2022