Banner _1200x 400_dekk

På tide med dekkskift

Høsten og vinteren nærmer seg og med det kommer også tiden for å bytte dekk. Vi har dekkene du trenger og ALT utstyret du trenger for å gjøre jobben så enkel som mulig.

Tips for dekkskiftet

-Husk å ha vinterdekkene klare FØR vinterføret kommer. Det er ingen frister knyttet til piggfrie dekk. Piggdekk derimot kan du ikke sette på før 1. november i Sør-Norge. I Nord-Norge kan de settes på 15. oktober.

-Pass på å vask dekkene godt før du setter de på. Gjerne med en egnet dekkvask. Det sitter ofte en film på dekket etter lagring og forrige vinters forurensing. Dette gjør dekkene unormalt glatte den første tiden.

-Har du sjekket mønsterdybden? Er det under 3,0 mm dybde jevnt over hele dekket trenger du nye dekk.

-Når du løfter opp bilen med jekk, pass på å løfte på bilens korrekte løftepunkter og viktigst av alt, sikre bilen med bukker når den er løftet opp. Skulle jekken svikte eller velte vil du være sikret mot store skader både på deg og bilen.

-Se til at du har riktig bolter/mutre til vinterdekkene. Ofte er det egne bolter til hvert hjulsett. Setter du på feil bolter/mutre kan det forårsake store skader på bilen og i verste fall kan hjulene løsne i fart.

-Smør inn bolter/mutre med fett/kopperpasta før du skrur de til. Det gjør at de løsner lettere til våren igjen.

-Er det rotasjonsretning på dekkene dine? Dette er ofte markert med en pil eller "rotation". Pass på å sette de på i riktig rulleretning. Dekk montert "feil vei" vil ha vesentlig dårligere egenskaper enn et dekk montert riktig vei.

-Etter 40-50 km må du huske å etterstramme bolter/mutre. Noen ganger kan disse løsne litt og falle ut etter noen kilometer.