Banner _1200x 400_dekk

På tide med dekkskift

Våren og sommeren nærmer seg og med det kommer også tiden for å bytte dekk. Vi har dekkene du trenger og ALT utstyret du trenger for å gjøre jobben så enkel som mulig.

Tips for dekkskiftet

-Piggdekk kan brukes fra 1. november til første mandag etter 2. påskedag, i 2018 er det 9. april. I landets tre nordligste fylker er tilsvarende periode fra 16. oktober til 30. april. Det er anledning til å bruke piggdekk utenom disse datoene dersom føret og været krever det.

-Vask gjerne dekkene godt før du setter de på med en egnet dekkvask. Det sitter ofte en film på dekket etter lagring og forrige sommers forurensing. Dette gjør dekkene unormalt glatte den første tiden. Vask også vinterdekkene før du lagrer de for sommeren.

-Har du sjekket mønsterdybden? Er det under 1,6 mm jevnt over hele dekket trenger du nye dekk.

-Når du løfter opp bilen med jekk, pass på å løfte på bilens korrekte løftepunkter og viktigst av alt, sikre bilen med bukker når den er løftet opp. Skulle jekken svikte eller velte vil du være sikret mot store skader både på deg og bilen.

-Se til at du har riktig bolter/mutre til sommerdekkene. Ofte er det egne bolter til hvert hjulsett. Setter du på feil bolter/mutre kan det forårsake store skader på bilen og i verste fall kan hjulene løsne i fart.

-Smør inn bolter/mutre med fett/kopperpasta før du skrur de til. Det gjør at de løsner lettere til våren igjen.

-Er det rotasjonsretning på dekkene dine? Dette er ofte markert med en pil eller "rotation". Pass på å sette de på i riktig rulleretning. Dekk montert "feil vei" vil ha vesentlig dårligere egenskaper enn et dekk montert riktig vei.

-Etter 40-50 km må du huske å etterstramme bolter/mutre. Noen ganger kan disse løsne litt og falle ut etter noen kilometer.