Laster inn…

Er bilen din klar for vinter?

Alle biler er mer eller mindre følsomme for kulda. Før vinteren er det derfor lurt å gi bilen litt ekstra omsorg. Her er noen tips på hva du bør sjekke, hva du kan forebygge, og hva bilen trenger og hva du skal tenke på for at du skal bli tryggere ute på veiene før årets kaldeste måneder setter inn.

Dette trenger du å følge med på:

Batteriet

I løpet av vinteren utsettes ditt bilbatteri for harde påkjenninger, spesielt hvis du ofte kjører bilen korte strekker. Å starte bilen trekker også mer strøm når det er kaldt ute. Ofte har man i tillegg på varmvifte, setevarmere og eloppvarming på front- og bakrute. Alt dette trekker strøm fra batteriet. Har man et slitt batteri fungerer dette dårligere når det er kaldt ute og man risikerer å bli stående.

Viskerblad

Slitte viskerblad kan etterlate spor som hemmer sikten. Et godt viskerblad spar på mengden spylervæske og minsker risiko for dårlig sikt. Dra langs viskerbladet med en finger..er bladet ujevnt? Da er det på tide med et skift.

Dekk

Sett på vinterdekk i god tid å sjekk at mønsterdybden er på minst 3 millimeter. Sjekk samtidig at du har riktig lufttrykk slik at du har maksimalt grep på glattføre.

Spylervæske

I vinterhalvåret er vi mer avhengig av spylervæske enn ellers. Når salt og smuss skvetter opp på frontruten blir sikten fort dårligere. Fyll på med spylervæske som klarer riktig lave temperaturer, slik at ikke spylersystemet fryser i stykker.

Utstyr bilen med ekstra trygghet

Noen ting er ekstra viktig å ha i bilen på vinteren. Her er noen produkter som kan være bra å ha hvis noe uforutsett skjer:

  • Snøbørste
  • Snøskuff
  • Startkabler
  • Varmt pledd
  • Varsel-, nødlys og varseltrekant
  • Lommelykt
  • Nødlyshammer
  • Refleksvest

Installer en motor- og kupévarmer

Med en motorvarmer slipper du skrape isete vinduer om morgenen. Dessuten starter motoren lettere, du får bedre drivstofføkonomi og minsker motorslitasjen. Har du i tillegg en kupévarmer så hjelper den til å holde bilen tørr innvendig og du slipper dogg på vinduene. Hos oss kan du kjøpe motorvarmer inkludert kupéuttak.

Beskytt motoren fra frost

Hvis kjølevæsken fryser i motoren er risikoen for større skadeomfang tilstede. Verste senario er at hele motoren må byttes. Hvis din bil regelmessig har vært på service trenger du mest sannsynlig ikke bekymre deg, men har du kjøpt en brukt bil kan det være smart å få sjekket kjølevæsken. Kontroller med en glykolmåler eller gjør et besøk til ditt nærmeste Mekonomenverksted.

NB! Åpne aldri lokket til kjølevæsken når motoren er varm. Da er det trykk i systemet og du risikerer å bli skadet av het væske.

Ta regelmessig service

Gjennom å serve bilen i henhold til bilprodusentens anbefaling så gir du bilens grunnleggende funksjoner og sikkerhetssystem forutsetninger å fungere optimalt. Ved service hos Mekonomen inngår alltid 12 måneders Mobilitetsgarant. Det innebærer at du får hjelp hvis din bil plutselig stopper eller eller ikke vil starte. Du får også hjelp når du kjørt tomt for drivstopp eller ved punktering og lignende hendelser.