Skifte støtdempere

Mekonomen hjelper deg med skifte av bilens støtdempere. Dårlige støtdempere er mange ganger trafikkfarlig ettersom både veigrep og bremsestrekning dramatisk svekkes. Det lumske er at støtdempernes svekking mange ganger kommer "snikende" og derfor ikke noe som fører oppdager før bilen ikke klarer svingen, manøvreringen eller den kraftige innbremsingen.

Foruten ved service så er det bare ved EU-kontroll som noen kontrollerer støtdemperne, til tross for at det i stort sett bare handler om okulær kontroll (synskontroll) av oljelekkasje og damasker. Det er veldig sjeldent at bilens beteende påkaller oppmerksomhet som gir en mangel.

Støtdemperens funksjon og livslengde beror på en rad ytre omstendigheter. Støtdemperdamaskene beskytter kolvstangen mot grus, smuss og vann, gjennomslagsgummien forhindrer blant annet at støtdemperen ”bunner”, korrekt monterte pakninger minimerer lyd og skadelige brytekrefter. Vinterstid kan oppsamlet kondensvann i støtdemperen fryse og forårsake en helt stum støtdemper, noe som også gir livsfarlige veiegenskaper.

Som du sikkert legger merke til så utfører støtdemperen små ”mirakler” hver kjøretur til tross for at den har alle odds mot seg. Ikke la støtdemperne overraske deg på en negativ måte!


Bestill time for skift av støtdempere her

30 dagers angrefrist

Fra den dagen du mottak varen

Hente i butikk

Du velger hvordan og hvor varene skal sendes

Fri frakt

Gjelder bestillinger til butikk

Kjente varemerker

Fra bilbransjens ledende merker