Batterilader og tilbehør

Å kjøre korte avstander med start og stopp kan gjøre det vanskelig for bilbatteriet å lade skikkelig. Hvis du også bruker innvendig belysning, viskerblader med full kapasitet og kanskje også lader en mobiltelefon eller iPad via sigarettuttaket, vil bilbatteriet bli belastet enda mer, og det kan være vanskelig å lade opp til full kapasitet. Hvis du vet at hverdagen ser slik ut for deg, er det en god idé å alltid ha en batterilader tilgjengelig slik at du har en løsning tilgjengelig når det blir nødvendig. Her på Mekonomen.no finner du flere forskjellige batteriladere til virkelig gode priser.

Laster inn…
Handle iht
Kjøpsalternativ
Vis som

Artikler 1-12 av 113

Side
per side

Batteriladere - tilbehør

 • Produsent: CTEK
Klubbpris:94 Nok
Veil. pris:104 Nok

Batteriladere

Korte bilturer med mange start og stopp belaster ditt bilbatteri, spesielt om du jevnlig belaster batteriet litt ekstra under reisen. Gjennom å ha vindusviskerne i gang eller at du bruker inn- og utvendig belysning, men også mobillading i bilens 12V-uttak medfører at batteriet påvirkes. Bilen lader for så vidt batteriet på egen hånd, men det forutsetter at man fra tid til annen kjører litt lengre strekker, og at man i disse tilfeller ikke bruker så mye el i bilen samtidig. For mange bileiere er det en god idé å investere i en batterilader.

Klubbpris:98 Nok
Veil. pris:109 Nok

Batteriladere - tilbehør

 • Produsent: CTEK
Klubbpris:62 Nok
Veil. pris:69 Nok

BATTERILADERGUIDE

Slik velger du riktig batterilader.

Kampanje

Batterilader MXS 5.0

 • Produsent: CTEK
1399 Nok 1099 Nok
Klubbpris:179 Nok
Veil. pris:199 Nok

Ulike typer av batteriladere

Våre batteriladere kan brukes for å lade opp alle typer av oppladbare batterier, ikke bare bilbatterier. Flere av våre ladere er helautomatiske og føler når batteriet trenger lades opp og hvor mye som trengs. Andre er mindre i størrelse og mer egnet til å ta med seg i bilen. Med våre batteriladere kan du få liv i et gammelt bilbatteri enkelt, og du trenger ikke ta hjelpe av startkabler for å få i gang en bil som stått stille over vinteren.

Klubbpris:131 Nok
Veil. pris:145 Nok
Klubbpris:3239 Nok
Veil. pris:3599 Nok

Verkstedslader

 • Produsent: CTEK
Klubbpris:3338 Nok
Veil. pris:3709 Nok

Batteriladere - tilbehør

 • Produsent: CTEK
Klubbpris:377 Nok
Veil. pris:419 Nok

Batteriladere - tilbehør

 • Produsent: CTEK
Klubbpris:179 Nok
Veil. pris:199 Nok

Batterilader CTEK MXS 10

 • Produsent: CTEK
Klubbpris:2492 Nok
Veil. pris:2769 Nok

Lader

 • Produsent: CTEK
Klubbpris:1659 Nok
Veil. pris:1843 Nok
Vis som

Artikler 1-12 av 113

Side
per side

Hvorfor trengs en batterilader?

En batterilader er en garanti for at bilbatteriet ditt alltid er klart for start og klar til å ta deg videre på veien. I en hverdag der flere og flere funksjoner i bilen krever mer av bilbatteriet, er det viktig å kunne gi den en hjelpende hånd til ladning opp om nødvendig. Nedenfor har vi listet opp noen av de viktigste grunnene til å ha en batterilader tilgjengelig.

 • Det er en god investering

Kanskje du tenker at det er en unødvendig kostnad med en batterilader, men hovedårsaken til at nordmenn ber om veihjelp er vanligvis et flatt eller dårlig batteri. Hvis du er i ferd med å levere barna på barnehagen eller skolen, eller går glipp av et møte mens du venter på veihjelp, har du ganske fort spart en god del penger og tid med å kjøpe en batterilader. Enten som et frittstående produkt eller en som sitter i ditt DEFA-system og lader batteriet hver gang bilens kupékontakt brukes.

 • Med et tomt batteri vil ikke bilen starte i det hele tatt

Å sette seg i en bil som ikke starter er ikke det minste morsomt. Spesielt ikke om vinteren, og det er dessverre om vinteren som risikoen er størst ettersom batterikapasiteten allerede er ekstra sensitiv. Ved omtrent -18°C har også et nytt batteri evne til å levere omtrent 40% redusert kapasitet sammenlignet med normal effekt. I tillegg til dette øker batteriets motstand når det er kaldt, og de fleste biler kan ikke lade et batteri mer enn 60-80% av batteriets kapasitet om vinteren. Når det er veldig kaldt, liker vi også å bruke alle tilgjengelige oppvarmingsfunksjoner, for eksempel setevarmere og annen innvendig oppvarming, og dette kombinert med ovennevnte og korte kjørelengder gjør at bilen ikke rekker å lade batteriet tilstrekkelig. Dette fører igjen til at bilen ikke kan starte ettersom startmotoren krever mye strøm ved oppstart.

 • Ikke kjør elektronikken din på svakstrøm

Bilens volt er 12, eller 12,7 for å være nøyaktig, hvis batteriet er fulladet. Hvis du velger å kjøre rundt med et dårlig batteri som ikke kan gi den spenningen til all elektronikken som bilene har i dag, risikerer du å kjøre de elektroniske komponentene på svakstrøm, noe som vil skade disse på sikt og føre til dyre elektriske feil. Dette er enda mer merkbart for biler som kjører kortstrekker slik at generatoren ikke får jobbe for å lade bilbatteriet kontinuerlig slik det gjør normalt når du kjører lengre avstander.

 • Redusert drivstofforbruket og de skadelige utslippene

Dette er sannsynligvis noe som ikke alle har full innsikt i, men hvis du har et fulladet batteri hver gang du setter deg i bilen, vil drivstofforbruk og skadelige utslipp reduseres. Dette er fordi alle biler har en generator som tar strøm fra motoren for å skape strøm til batteriet. Denne energikonverteringen er mindre effektiv enn hvis du lader i en stikkontakt. En generator kan ta 5-10 hestekrefter fra bilen in under høy drift. Dette for å takle alle andre elektriske funksjoner.

Å ha en batterilader er derfor både en kostnadseffektiv og miljøvennlig løsning i tillegg til at du garderer deg mot å måtte bli stående uten bil. Så gjør en klok investering og kjøp batterilader i dag på Mekonomen.no.