Slik unngår du is og dugg på ruten

Slik unngår du is og dugg på ruten

Bruk kupévarmer

Det finnes en mirakelkur mot is og dugg – det er kupévarmer. Utstyr din bil med motorvarmer og monter deretter på en kupévarmer. Da kan du alltid sette deg inn i en varm bil med siktfrie ruter.

 

Vask rutene på innsiden…

Smuss og fett som sitter på innsiden av vinduene gjør det lettere for duggen å feste seg. Og dugg kan bli til is som må skrapes av. Derfor er det bra å vaske vinduene med en god vindusrens med jevne mellomrom. Det finnes også spesielle våtservietter som kan håndtere oppgaven, det er alltid godt å ha i bilen.

 

... og på utsiden

Vask vinduene ofte om vinteren, ellers vil små sandkorn og smuss ripe opp ruten når du skraper snø og is. Og en ripete rute betyr dårligere sikt.

 

Unngå å trekke fukt inn i bilen

Førere og passasjerer tar med seg fuktighet inn i bilen. Og denne fuktigheten kan senere bli dugg. Spark av snø på skoene og unngå å ta med våte klær og tekstiler inn i bilen.

 

Bruk klut

Ikke tørk bort dugg med hånden, det vil raskt straffe seg. Fett fra huden setter seg nemlig på ruten og dette vil føre til mer dugg. Det er bra å ha noe å tørke med i bilen, for eksempel en microfiberklut eller et pusseskinn.

 

Skaff gode matter

Myke tekstilmatter kan samle mye fuktighet. Skaff deg heller gummimatter med høy kant slik at du enkelt kan helle ut væske, for eksempel når snøen på skoene dine har smeltet.

 

Bruk tørkeball

En tørkeball samler effektivt overflødig fuktighet og reduserer risikoen for dugg, mugg og dårlig lukt. Tørkeballen kan brukes i bilen, men er også fine å ha i for eksempel campingvogner og båter. Men glem ikke å tømme beholderen i ny og ne.

 

Bruk isspray

Har du ikke kupévarmer? Synd. Da vet du hvordan det er å skrape en isete rute. Det finnes noen snarveier for å fjerne isen på rutene og det er å bruke isfjerner på spray. Det er bare å sprøyte på ruten og se hvordan isen smelter på noen sekunder.

 

Bruk snøbørste

Det er klart det går an å tørke bort snø fra bilen med hendene eller med jakkearmen, men det er ikke så behagelig. Å alltid ha en skikkelig børste for hånden gjør jobben mye lettere.I tillegg kan du bruke børsten til å fjerne snø fra deg selv så slipper du å ta med deg unødvendig fukt inn i bilen som senere blir dugg.

Publisert: Januar 03, 2019