5 tips: Se bra ut på Valentinsdagen

5 tips: Se bra ut på Valentinsdagen

Om du lar være å skrape vinduene kan det betraktes som uaktsomhet i trafikken som kan føre til dagbøter. Som bileier kan du med små midler gjøre mye for å sikre fri sikt og øke sikkerheten. - Som sjåfør er det viktig å sørge for fri sikt før bilen starter å rulle på veien. Å bare skrape en liten kvadrat på den isdekte frontruten er trafikkfarlig og kan føre til bøter. Det finnes flere hjelpemidler du kan ha liggende i bilen som gir fri sikt raskt og effektivt, sier Magnus Blommé.

 

5 Tips: Se bra ut og bli mer selvsikker
Få bort isen på frontruten. Isskraper er et av de vanligste tilbehørene for å fjerne isen på bilruten. Hvis det er snø på bilen, kan det være nyttig å komplementere med en børste. Et smart tilbehør er den flytende isskraperen som fjerner is på bare noen få sekunder.

 

Unngå dugg på frontruten. Driv ut fuktigheten og unngå dugg med hjelp av kupèvarmer. Vil du ha et rimeligere alternativ som tar bort overskuddsfukt og dårlig lukt kan du prøve med en tørrball.

 

Ferske viskerblad. Viskerbladene avgjør hvor bra du ser ut gjennom frontruten. En tommelfingerregel er å erstatte viskerbladet i forbindelse med dekkskift. Da vet du når du byttet sist og viskerbladene fyller sin funksjon. Pass også på at viskerbladene ikke har frosset fast før du kjører avgårde. Hvis ikke så kan det komme som en ubehagelig overraskelse når du trenger dem.

 

Vask ruten innvendig og utvendig. Fukt, ventilasjon og vær kan sette seg som en hinne på både utsiden og innsiden av bilvinduet. Vask derfor rutene jevnlig både på innsiden og utsiden for å sikre at du ser bra ut gjennom bilvinduet. Bruk en ny microfiber klut for å unngå riper på ruten.

 

Vannavvisende overflate. Avslutt med å bruke en vannavisende finish som gir bilruten et usynlig beskyttelseslag. Det støter bort regn og snøslafs, og gjør det lettere å fjerne is eller insekter.

Prisgunstige produkter som får deg til å se bra utIsskrape med børste fra 89 kroner. Flytende isskrape fra 49 kroner (kampanje). • Kupévarmer fra 926 kroner. Tørkeball fra 121 kroner. • Viskerblader fra 70 kroner (kampanje), din butikk eller verksted hjelper deg med å finne riktige viskerblad som passer din bil. • Vindusvask fra 49 kroner (kampanje), Microfiberduk fra 42 kroner. • Vannavisende siktforbedring fra 21 kroner.
Oppdatert: August 11, 2022