6 trinn mot bedre lys fra frontlyktene

6 trinn mot bedre lys fra frontlyktene

1. Rene frontlykter

En ren frontlykt gir ikke bare bedre lys, det motvirker også blending. Støv og smuss på glasset gjør at blendingen kan forverres.

 

2. Sjekk frontlyktenes justering

Den største skurken i blendingsdramaet er feiljusterte frontlykter. Be derfor en kvalifisert mekaniker om å se over og justere frontlyktene.

 

3. Bytte av pærer

Når det er tid for å bytte bilpærene – sørg for at de byttes parvis. Dette for å unngå ujevn belysning, som i sin tur fører til dårligere sikt.

 

4. Ekstralys

Hvis du kjører mye i mørket, kan det være en god idé å montere ekstralys. Det er en billig forsikring. Synsfeltet blir mye større, og det blir også lettere å oppdage dyr på veien eller i veikanten.

 

5. Berør aldri glasset

Halogenpærens glass er sensitivt og skal aldri berøres med bare hender. Fett fra huden overføres nemlig til pæren. Det gjør at den overopphetes og dermed blir levetiden kortere.

 

6. Valg av pærer

Ved hjelp av registreringsnummeret er det lett å finne ut hvilke pærer som passer til en spesifikk bil. Det finnes en rekke ulike pærer ute på markedet og det beste er å spørre en fagmann om hva som passer best for din bil og din kjørestil.

Daniel Larsson Mekonomen

Daniel Larsson

Alder: 40 år. Bosted: Luleå, Sverige. Stilling: Butikksjef Mekonomen Luleå, med stor kunnskap om billys.
Publisert: Januar 04, 2016