Alt du trenger å vite om automatvask

Alt du trenger å vite om automatvask

Er bilen skitten igjen og det er på tide å vaske den? Du vegrer deg kanskje med å starte på vaskejobben eller du har rett og slett ikke tid til å vaske bilen selv og velger en automatvask? Andreas Högberg, distriktssjef hos Mekonomen i Södermanland, forteller alt du trenger å vite om vaskeautomater.

 

Hvor bra er det egentlig å vaske bilen i vaskeautomat? Hvilke fordeler og ulemper er det?

– Det sliter mer på bilen om det er børster for da kan du lettere få riper i lakken. Det er en maskin som vasker og da er det jo alltid en risiko. Men det er også miljøfordeler, sier Andreas Högberg, og fortsetter:

– Et renseanlegg håndterer vaskevannet før det slippes ut i naturen, til forskjell fra når du vasker bilen hjemme på gårdsplassen.

 

Fins det ulike varianter av vaskeautomater?

– Ja, man kan kjøre bilen i en automatvask med eller uten børster. Har man børster blir det sikkert renere, men det er da en risiko for at det lettere blir riper i lakken, og uten børster blir det ikke like rent, men det er mer skånsomt mot lakken. Det finnes fordeler og ulemper med begge alternativene.

 

Trenger man avfetting hver gang man bruker vaskeautomat?

-    Nei, det trenger du ikke. I alle fall ikke under sommerhalvåret. Avfetting brukes for å ta bort tjære og salt, noe vi ikke har så mye av på sommeren. Om man derimot kjører ved et vegbyggingsområde og får asfalt på bilen så kan man trenge avfetting på sommeren. Men det er primært under vinterhalvåret man trenger å bruke avfetting.

andreas_hogberg Andreas Högberg Alder: 36 år. Bor: I Flen. Ansatt: Distriktssjef Mekonomen Södermanland.
Publisert: August 11, 2016