Her er tips til bedre sikt!

Her er tips til bedre sikt!

Viskerblad
At vindusviskere fungerer som de skal er nødvendig for trygge bilturer når det regner eller snør. Når viskerbladene blir gamle og slitt, reduseres deres evne til å tørke av vann og smuss som igjen fører til dårlig sikt. Ha som vane å bytte ofte, i hvert fall hver høst. I tillegg til bedre sikt betyr også friske viskerblader mindre slitasje på frontruten din. Du kan få hjelp til å velge riktig viskerblad i din Mekonomenbutikk. Du kan også bruke vår smarte reg.nr søk på vår nettside for å vinne hvilke vindusvisere som passer til din bil.

 

Spylervæske
Det duger ikke å bare ha vann i beholderen for spylervæske. Vannet rengjør ikke godt nok, og når det blir minusgrader vil vannet fryse til is og kan forårsake skader i bilen. Det er mange forskjellige typer spylervæsker som fungerer bra, det finnes til og med forskjellige lukter som gjør det godt i bilen. Fyll på med spylervæske som er tilpasset sesongen du kjører i.

 

Vindusvask
Det holder ikke med å bruke spylervæske og vindustørker på frontruten, alle andre glassruter i bilen trenger også å holdes så rene som mulig. Det finnes forskjellige typer vindupussemiddel som kan brukes. Og ikke glem innsiden, der samles fett og smuss som forverrer sikten.

 

Siktforbedrer
Siktforbedreren helles i spylervæskebeholderen og er blandbar med vann og forskjellige typer spylervæsker. Denne fjerner skitt som sitter ekstra hardt fra frontruten, og gir dermed bedre sikt.

 

Wipes
Det finnes spesielle våtservietter som er laget for å rengjøre glassflater. Å ha en pakke av dette i bilen er en god ide, da kan man tørke vinduene innvendig og utvendig når man føler at det er nødvendig. Men husk å parkere bilen først, det kan være farlig hvis du prøver å tørke samtidig mens du kjører.

 

Glassbehandling
Å påføre glassbehandling på billyktene gjør sikten bedre. Her får glasset en overflate som holder lenge og som støter bort vann og forhindrer at smuss fester seg. De fleste glassbehandlingsmidlene fungerer også på utvendige plastdeler, kontroller hva som gjelder ved å lese på flasken.

 

Publisert: October 09, 2017