Bilistene: Derfor velger vi å kjøre mindre med bilene våre

Bilistene: Derfor velger vi å kjøre mindre med bilene våre

 

I en undersøkelse som Kantor Sifo har utført på vegne av Mekonomen så fremkommer det at det finnes flere grunner til at visse biler kjører mindre. Den viktigste er miljøet. Av de som har deltatt i undersøkelsen oppgir 9 prosent at de har blitt påvirket av miljødebatten og at de nå velger å kjøre bilene sine mindre, tross i at de fleste synes bilen forenkler hverdagen deres.

 

Kostnadene verst

På tross av at så godt som alle bileiere liker å ha bil finnes det ting som er vanskelig med å ha bil. Det verste er kostnadene. Annenhver synes at utgiftene for service er stor, mange synes også at forsikringskostnadene er for høye. Verst er dog drivstoff, flere enn annenhver bileier synes at dette er det verste med å ha bil. I undersøkelsen oppgir 12 prosent at stigende drivstoffkostnader er så pressende at de velger å kjøre mindre med bilene sine.

 

Plagsomt med køer

Undersøkelsen viser også at det er mange som synes trafikken er slitsom. Og her er det køene som er verst. 9 prosent av deltagerne i undersøkelsen synes at bilkøene er så pass plagsomt at de angir det som den største årsaken til at de ofte lar bilen stå og istedenfor å velge annet fremkomstmiddel.

På tross av at det koster penger og tross andre påkjenninger som bileiere må stå ut med virker dog bilens fordeler å overvinne det meste. I undersøkelsen oppgir nemlig hele 50 prosent at de ikke har blitt påvirket av noe til å kjøre mindre.

Publisert: Januar 25, 2018