Det holder ikke med BRA olje. Bilen din trenger RIKTIG olje!

Det holder ikke med BRA olje. Bilen din trenger RIKTIG olje!

Bensin- og dieselmotorer har mange komponenter som beveger seg flere tusen ganger per minutt. Dette betyr at ulike bevegelige deler gnir seg mot hverandre mange millioner ganger i løpet av bilens livslengde. Hvis de forskjellige delene ikke smøres med olje vil de ha direkte kontakt med hverandre, noe som gjør friksjonen mellom delene for stor. Det er ingen motor som vil holde for de enorme belastningene som ville oppstått.
Motoroljen hjelper også til med å kjøle ned motoren, holde delene fri for sot og forhindre korrosjon.

 

”Lett å ta den billigste”

De fleste bilmotorer er bygd etter samme grunnkonsept, men det er ulikheter i konstruksjonen. De er også ulike i størrelse, styrke og noen ganger er de bygd i forskjellige materialer. Disse ulikhetene betyr at de krever forskjellig typer oljer for å fungere optimalt og for å vare så lenge som mulig. For eksempel trenger noen tykkere oljer og andre tynnere.
"Det er lett å ta den billigste oljen når du er i butikken, det kan være stor prisforskjell mellom oljetypene. Kanskje man tenker at bilen er gammel og at det ikke er verdt å koste på bilen for mye, men det kan bli mye dyrere i det lange løp om man velger feil olje, sier Mekonomen sin bilekspert Magnus Blommé.

 

Hjelp til å velge rett

For å finne ut hvilken type olje bilen din trenger kan du svinge innom en Mekonomen-butikk. Med hjelp av ditt registreringsnummer kan våre ansatte raskt hente opp informasjonen og hjelpe deg med å finne den rette oljen. De kan også fortelle hvilke filtre du trenger å bytte eller hjelpe deg med andre reservedeler og tilbehør.
Om du ikke vil utføre service selv på bilen så kan du kontakte et av Mekonomen sine verksteder. Her får din bil garantert riktig olje og service utføres i henhold til kravene slik at bilens garantier fortsetter å gjelde.

 

Guide: Her viser Mekonomen Magnus Blommé hvordan du bytter olje i bilen din!

Publisert: November 05, 2018