Undersøkelse: Så mange prater med sine biler

Undersøkelse: Så mange prater med sine biler

Mange gjør sine biler mer personlige gjennom å gi de et navn. I følge en undersøkelse fra Novus oppgir hver femte person at de døper sine biler. Ofte får kjøretøyet et personnavn, det er også vanlig å velge et navn som har en kobling til registreringsskiltet. I følge undersøkelsen er de to vanligste navnene Perlen og Bettan.

 

Bilen - en samtalepartner

Undersøkelsen viser også at nesten hver fjerde person prater til bilene sine, blant kvinner er tallet høyere. Her angir hver tredje person at bilen er en samtalepartner. Det vanligste samtaletema er trafikken og ofte er det været eller utsikten det prates om. Det er også vanlig med litt dypere tema som livet og ulike typer av problemer. Det er nok heller ikke uvanlig at en hemmelighet røpes i kupèn, 35% oppgir nemlig ikke hva de prater om i bilen.

 

Forbinder bilen med frihet

For mange av deltagerne i undersøkelsen symboliserer bilen frihet, hele 44 prosent forbinder bilen med den følelsen og 30% føler glede når de tenker på bilen sin. Alt er dog ikke positivt, 3% forbinder bilen med nervøsitet og 2 prosent synes at det er et irritasjonsmoment.

Populære navn – dette heter våre biler Perlen Bettan Sølvpilen Turbo Frykten Dette prater vi om med bilene våre Trafikken Livet Problemer Været Utsikten
Publisert: Juni 19, 2017