Slik unngår du dugg på rutene – Få tipsene

Slik unngår du dugg på rutene – Få tipsene

Det er fukt i bilen som forårsaker dugg på rutene. Det er fukt i luften som kondenserer ved temperaturomslag og fukt som bilfører og passasjerere tar med seg inn i bilene.

– På denne årstiden drar man for eksempel ofte inn snø med skoene og har våte jakker på seg. Den fukten må man forsøke å få ut av bilen for å slippe dugg, sier Clara Englund, Mekonomen Uppsala.

 

Få ut fukten

Det er flere måter å få ut fukten av bilen. En effektiv løsning er å bruke kupévarmer. Da slipper man også å skrape is på utsiden av rutene. Det kan også være en god idé å ha et av sidevinduene åpne noen centimeter. Da kan den varme luften presse ut fukten. Det fins også andre løsninger som er effektive for å få ut fukt.

– Et eksempel er de såkalte Pingiposene som finns i ulike størrelser. Man legger posen i bilen slik at de suger til seg fuktigheten. Når de er fyllt opp av fukt kan de tørkes i mikrobølgeovnen og deretter brukes igjen, sier Clara Enlund.

 

Riktige matter gjør forskjell

Et annet tips for å få fukten ut av bilen er å bytte ut tøymatter med plastmatter.

– Ja, plast er bedre enn stoff, synes jeg. Du får tak i matter som er litt skålformet. Med disse mattene er det enkelt å helle ut vannet som samles der, sier Clara.

clara Navn: Clara Englund. Alder: 19 år. Bor: Vattholma. Stilling: Butkkmedarbeider Mekonomen.
Publisert: Januar 25, 2017