Slik får du orden i garasjen

Slik får du orden i garasjen

Lengter du etter orden og system? Med enkle grep kan garasjen bli et luftig rom med plass for både verktøy, hageutstyr og bil.
– Jeg synes du bør starte med å planlegge hvordan du vil ha det i garasjen. Deretter kommer det an på hvor mye ting man har og hvor stor garasjen er, sier Henrik Johansson, assisterende butikksjef hos Mekonomen i Katrineholm, og legger til:

 

- Jeg kjøpte huset mitt for fire år siden og det er ganske små garasjer på eldre hus. Så jeg får ikke inn bilen selv om garasjen er helt tom. Min garasje er mer som en bod hvor jeg lagrer sykler, jekk, verktøy og masse esker.

 

Har du noen gode tips for smart oppbevaring?

– Det er masse ting man kan kjøpe. F.eks. et dekkstativ hvor man plasserer dekkene i høyden, som tar lite plass. Noen har dekkene på veggen, men det blir litt tyngre ettersom du må løfte de opp hver gang. Dekkstativ fåes både med og uten hjul, men de med hjul er bedre for da kan man enkelt flytte de rundt i garasjen.

- Dersom man har takboks kan det være fint med en takboksheis slik at man får takboksen litt unna. Det er bare å kjøre bilen under takboksløfteren og så senke den ned. Det er veldig ergonomisk også, du slipper å løfte opp og ned takboksen på taket hele tiden. Det fins gode løsninger for det som ikke er bilrelatert også.
- For verktøy og redskap har vi mange ulike holdere, kroker og andre saker. Spader og krafser har jeg hengende på veggen i min garasje.

 

Hvordan sørger du for å holde det ryddig?

– Jeg har nokså ordenssans og jeg liker at hver ting har sin plass. Alle verktøyskuffer, bits og nøkler har sin egen plass i garasjen. Og så lenge man alltid rydder på plass tingene når man er ferdig så blir det aldri rotete.

henrik_johansson Henrik Johansson Alder: 31 år. Bor: I Katrineholm. Tittel: Assisterende butikksjef Mekonomen Katrineholm.
Publisert: April 28, 2022