Mekanikere som trygger fremtiden til din bil

Mekanikere som trygger fremtiden til din bil

Moderne biler blir også mer avanserte. Det handler om nye funksjoner og nye tekniske løsninger. Det handler også om nye måter å reparere og ta service på moderne kjøretøy. Den raske utviklingen stiller større krav til kompetanse hos de ansatte hos verkstedene – og denne kunnskapen har blitt en mangelvare.

 

– Det handler dels om pensjonsavganger og at for få utdannes i dag.  Noen steder er det også slik at utdannelsen ikke holder det nivået som bransjen ønsker. Når studentene ikke har den riktige kompetansen vil ingen ansatte de, sier Petra Bendelin.

 

Behov for 500 mekanikere

De nærmeste årene anslår Mekonomen Group at de trenger 500 mekanikere og hele verkstedsbransjen trenger 5000 nye medarbeidere. Som et ledd for å sikre seg fremtidig forsyning av faglærte mekanikere etablerer Mekonomen Group derfor sin egen videregående utdannelse/skole sammen med skoleaktøren Lärande i Sverige AB, som i dag driver Real Gymnasiet i flere byer.

For å kunne skape et optimalt utdannelsesprogram har det blitt gjennomført behovsanalyse hos et stort antall moderne verksteder.

 

Moderne utstyr og digitale verktøy

Viktige elementer i opplæringen vil være de nye digitale verktøyene og moderne diagnostisk utstyr som brukes i verkstedene. Det blir også lagt stor vekt på at elevene får jobbe med moderne biler under utdannelsen.

– Det er selvfølgelig viktig å ha rett objekt å trene på. Har man skrudd på en gammel Ford Escort på skolen er det vanskelig å senere komme ut til verkstedene og reparere moderne bilder, sier Petra Bendelin.

Lansering av Mekonomens utdannelsesprogram planlegges høsten 2017 i Stockholm og Lund.

Publisert: November 11, 2016