Fiks bilen i vinter så klarer du deg hele veien frem til våren

Fiks bilen i vinter så klarer du deg hele veien frem til våren

TV: Her er bileksperten Magnus Blommés beste tips

 

Riktig spylervæske

Det er nå i vintermånedene at vi trenger spylervæske mest. Smuss og salt kan ødelegge sikten på bare få sekunder.

Når det er kaldt ute er det viktig å ha spylervæske som tåler veldig lave temperaturer, ellers kan spylersystemet fryses. Kanskje du jukset litt i høst og bare fylte på med vann? Da er det på høy tid å erstatte med riktig spylervæske.

 

Gode ​​dekk med riktig trykk

Vinterdekk har du allerede på bilen din, men har du sjekket tilstanden på dekkene?

Mønsterdybden skal være minst 3 millimeter for at dekkene skal være godkjent, det vil si både pigg- og piggfrie vinterdekk. Pass også på at lufttrykket er riktig slik at du får maks veigrep på hålken.

 

Frostbeskytte motoren

Det er kjølevæske i bilmotoren din. Hvis denne fryses så er risikoen stor for alvorlige skader, i verste fall må hele motoren kanskje byttes. Om du har kontroll på at bilen din har tatt service på et godkjent verksted så er det sikkert ikke noe problem, men har du for eksempel kjøpt en brukt bil så kan det være lurt å sjekke kjølevæsken. Sjekk med en glykolmåler eller besøk et Mekonomen verksted.

MERK! Unngå å åpne lokket til kjølevæsken når motoren er varm! Da er det trykk i systemet og du risikerer å skades av varm væske som kan sprute ut.

 

Bytt viskerblader

Gode ​​viskerblader er et must om vinteren. Hvis de er slitt så etterlater de irriterende spor etter seg som forverrer sikten eller så bare visper de rundt med snø og væske på ruten. Kjenn på viskerbladene med en finger. Kjenner du hakk? Er overflaten ujevn? Da er det på tide å bytte.

 

Fiks bilens gummilister

Nå har de fleste biler fjernkontroll til dørlåsen. Det betyr at flere slipper å kjempe med frosne låser. Men det er ikke uvanlig at dørene ikke åpnes uansett. Fukt kan nemlig sette seg på gummilistene som fører til at dørene fryser. Smør derfor med listbeskyttelse så unngår du problemet.

 

Batteri

Om vinteren utsettes bilbatteriet for harde påkjenninger, spesielt om bilen kjøres på korte strekninger. Det kan være smart å vedlikeholdslade jevnlig, det beste er å ha en lader fast montert sammen med motorvarmeren. Du kan få hjelp hos ditt Mekonomen verksted.

 

Ha det riktige utstyret

Noen ting er alltid bra å ha med seg i bilen om vinteren. Snøbørste, spade, startkabler, teppe, nødlys, lommelykt og refleksvest kan gjøre stor forskjell om noe skjer.

 

Ta service på bilen

Om en bil vedlikeholdes skikkelig reduseres risikoen for havarier. Under en service blir også bilens grunnleggende funksjoner og sikkerhetssystemer kontrollert. Det kan derfor være en klok investering å ta service før vinterens lange bilreiser. Om du tar service hos Mekonomen får du også mobilitetsgaranti i et år. Det betyr at du får hjelp hvis bilen plutselig stopper eller nekter å starte. Du får også hjelp om du har kjørt tom for drivstoff, punktering eller om du har mistet nøkkelen. Komplette vilkår på mekonomen.no

Oppdatert: Desember 13, 2022