Fine bilder av bilen før et salg - så lett er det!

Fine bilder av bilen før et salg - så lett er det!

Vask bilen

Dette er det viktigste trinnet når du skal fotografere bilen. En skinnende lakk er mye mer tiltalende enn gammelt smuss. Vask derfor nøye og ikke glem dekk og felger.

 

Unngå pytter under bilen

Er bilen ren nå? Bra. Om du har tenkt å fotografere den for salg kan det være en god ide å flytte den litt før du knipser noen bilder. Hvis vannet fra bilvasken danner pytter under bilen, er det fare for at noen som ser bildet tror det er en slags lekkasje.

 

Fotografer på riktig sted

Selv de kuleste bilene kan se kjedelig ut på feil sted. Unngå trange parkeringsplasser der andre biler blir med i bildet. Unngå også stolper og trær rett bak bilen. Ta deg tid til å finne et sted hvor du kan være for deg selv og prøve forskjellige vinkler. Sørg for at bakgrunnen gir en fin kontrast til bilens farge. Er bilen rød? Da er kanskje en grå betongvegg bedre enn en rød låve.

 

Vis felgene

Ofte tar man bilde av biler sett forfra, det bruker å bli bra. Har du fine felger så er det et bra tips å vise dem skikkelig. Vri på rattet slik at felgene vinkles mot kameraet og blir tydelige på bildet.

 

Unngå sterkt sollys

Det er flott når solen skinner, men det kan være vanskelig å fotografere i for sterkt lys. Ofte er det bedre med noen skyer på himmelen.

 

Ikke vær redd for motlyset

Å fotografere i motlyset kan gi spennende effekter som gjør at bilen din ser enda bedre ut enn den er. Lek med forskjellige innstillinger på kameraet og se hva du kan få til!

 

Eksperimenter med perspektiver

Prøv å plassere kameraet nærmere bakken, da vil bilen se større og kraftigere ut. Å klatre opp på noe og knipse ovenfra kan også gi spennende bilder.

 

Slå på frontlykter / baklys

Tente lys kan gjøre at bilen ser mer levende ut, så mange profesjonelle bilfotografer velger ofte å ha på frontlys og baklys. Hvis du ikke får til bildet med kjørelyset tent kan du prøve med tåke- eller posisjonslys.

Publisert: April 28, 2022