Heftig utstyr som gjør bilen din mer moderne

Heftig utstyr som gjør bilen din mer moderne

Ryggekamera

Har man først blitt vant med å ha et ryggekamera så vil man ikke være uten. Å se det som skjer bak bilen når man rygger i trange områder er gull verdt. Ryggekamera er et utmerket hjelpemiddel når man skal rygge og koble på en tilhenger, campingvogn eller hestevogn. Å ettermontere et ryggekamera er ikke spesielt komplisert.

 

Koble til din smarttelefon

Mange bilprodusenter skryter av at de nå gir sine kunder mulighet for å koble til sine smarttelefoner til bilenes info- og underholdningssystem. Du trenger dog ikke å legge 100 000 vis av kroner på en ny bil for å få disse funksjonene. Det går fint an å ettermontere et lydanlegg som gir deg mulighet til å kjøre apper, få tilgang til musikk, filmer og Apple CarPlay.

 

Holdere til lesebrett

Under lengre bilturer passer det for mange passasjerer, kanskje fremfor alt yngre, å se f.eks. en film på lesebrett. Men å ha lesebrettet på fanget gir en belastning for nakken når man ser ned over lengre tid. Det er heller ikke en god stilling om man har lett for å bli bilsyk. Det finnes smarte holdere som man kan feste til nakkestøtten til forsete.

 

Handsfree

Hendene på rattet, det er en god regel når man kjører bil. Om man må prate i telefon under turene kan det være smart å utstyre bilen sin med handsfree. Det finnes smarte løsninger som ikke krever installasjon, men som har både Bluetooth og innebygde høyttalere.

 

DAB

DAB-radio gir mange fordeler, blant annet innebærer den digitale teknikken muligheter til betydelig flere radiokanaler enn på det gamle analoge FM-nettet. I Norge har riksdekkende kanaler allerede startet slukking av FM-nettet, så det er bare å oppdatere bilen sin til DAB om man vil høre på riksdekkende kanaler.

 

Navigator

De fleste smarttelefoner tilbyr løsninger for navigering, ofte uten kostnad. Men ikke glem: Å navigere med en telefon betyr ofte at man bruker store surfemengder. Om man kjører mye eller tenker å kjøre utenlands kan det lønne seg med en separat navigator til bilen. Da får man som regel også et antall funksjoner som savnes i mobiltelefonen. Eller enda bedre: Sats på en stereo med innebygd navigasjon.

 

LED-rampe

Det er godt å ha bra lys på bilen, spesielt når man kjører langt på mindre veier. Flere velger nå å montere LED-ramper på bilene sine og det er mange fordeler med denne typen av ekstralys. LED-rampene er diskret og ødelegger ikke utseende på bilen din, de bruker heller ikke så mye strøm. Altså ingen grunn til å bekymre seg for at bilens dynamo overbelastes.

 

Stereo med DVD

Er du lei det gamle orginalmonterte lydanlegget? Bytt det! En moderne enhet med bra lyd og DVD-skjerm vil være et stort løft for følelsen i kupén. De fleste modellene kommer med Bluetooth og muligheter for å spille lyd fra eksterne kilder som CD, USB og DVD. Mange har også berøringsskjerm, noe som gjør det enklere å navigere mellom de ulike funksjonene.

 

Alkometer

Selvfølgelig skal man alltid være edru når man kjører bil. Noen ganger kan det dog være vanskelig å vite hvordan det står til med promillenivået, spesielt dagen derpå. Har du alkohol i blodet eller er du kun litt trøtt etter en hyggelig kveld? Med et godt alkometer får du svaret.

Publisert: April 25, 2017