Slik holder du barna glade under bilturen

Slik holder du barna glade under bilturen

1.    Planlegg MED barna

Enten turen går til hytta eller nedover Europa – la barna være med å bestemme hvordan turen skal gjennomføres. Veier, severdigheter, valg av mat i bilen, avreisetider.... Ja, alt blir lettere når de er med på å ta beslutningene. Hvorfor ikke la barna ha tilgang til kartbok, reisehåndbøker og kart- og reiseapper?  På denne måten kan de følge opp planleggingen under selve reisen.  (På flyreiser kan man se flyet bevege seg frem på tv-skjermen over et verdenskart. Dette er jo verdens dårligste «film», men vi titter på det allikevel).

 

2. Pakk i tide

Å stresse med å få inn bagasje og barn i siste sekund blir aldri en god start på reisen.  Alle blir irriterte, ingen bagger blir plassert riktig og du vil med stor sannsynlighet glemme noe, som under reisen kan føre til at tredje verdenskrig bryter ut i bilen.
Sjekk flere pakketips her.

 

3. Ta ofte pause

Ja, alle vil komme fram. Men veien blir fort for mye transportetappe om man tenker slik.
Prøv å gjøre «veien til målet». Finn på ting – de små avstikkerne til en sjø eller en hyggelig rasteplass med lekeplass gjør at man kanskje kommer frem en time senere, men hva foretrekker du; harmoni eller kaos? Og korte strekk-på-bena-pauser er undervurderte og ekstremt effektive mot «bråk i baksete». Ta med en ball og løp av dere overskuddsenergien!

 

4. Tydelige regler

Lei av å mase for å få slutt på bråk og krangling? Sett opp tydelige regler før reisen; om det krangles etter advarsel så blir det konsekvenser. For eksempel ingen is etter lunsj. Det er viktig å fullføre, ellers betyr reglene ingenting.

 

5. Forbered tidsfordriv

Å ha noe å gjøre under bilturen er kanskje viktigst av alt, for uansett hvor mye du planlegger så er en lang bilreise en lang bilreise. Har du mer enn et barn så er det bra å ikke bare tenke på tidsfordriv der alle deltar, men også ting som er individuelt tilpasset.

A – Last ned filmer, musikk, bøker. Kjøp filmer (fra f.eks. iTunes), lag tilpassede spotifylister (eller enda bedre, la barna gjøre det) og lån bøker på biblioteket.
Å ha en sekk full av bøker som kan leses underveis er bra, men er ikke noe for de som lett blir bilsyke. Tegnebøker og kryssord er også bra!
B – Tell snille tanter og onkler. Hva i all verden er det? Jo, det handler om å vinke til andre bilister, de som kjører forbi eller passeres. Den som får flest til å vinke tilbake vinner! Denne leken kan tilpasses til andre leker – tell røde og/eller gule biler, kuer på engene (rop ”Mø”), hester... Her er det bare å slippe fantasien løs!
C – Sanger og regler. Det er stort utvalg av herlig musikk og som er perfekt for bilreisen. Google dine favoritter. Eller kjør karaoke for hele bilen.
D – Ordspill eksisterer fortsatt fordi de er populære. Den vanligste for bilturen? Lag ord av bilenes registreringsskilt. Ta tiden for å øke spenningen ytterligere.
E – Spørsmålsleker. For eksempel: Tenk på en kjent person, også får du de andre til å stille deg ja og nei spørsmål. Den som først kommer på hvem du tenker på vinner. For mindre barn kan du for eksempel bytte til å tenke på dyr.

 

6. Oppgrader teknisk utstyr

Lesebrett og smarttelefoner kan noen ganger redde en lang biltur. Men sørg for at du har det som trengs. Er surfehastigheten bra nok? Har du en bra og sikker holder for lesebrettet? Sitter hodetelefonene godt på ørene og holder de tett? Det kan være verdt å titte på nye. Og sørg for at du har mulighet til å lade via sigarettuttaket – det kan redde ferien.

 

Se våre produkter som gir barna en bedre bilreise.

 

Publisert: Juli 07, 2016