Her er 7 typer av bilførere

Her er 7 typer av bilførere

Vi vet alle at det finnes ulike typer av bilførere. Men nå mener sosialpsykologer ved London School of Economics at de har listet ut eksakt hvilke bilførertyper som eksisterer. Via fokusgrupper och dybdeintervjuteknikk har forskerne undersøkt hvordan bilister reagerer med andre i trafikken – og på den måten har sosialpsykologene kommet frem til syv ulike personligheter som sitter ved rattet ute på veiene.

1. Læreren

Bilføreren som alltid må forklare for deg hva du har gjort feil. ”Læreren” forventer seg også at du skal være takknemlig for undervisningen. Veldig vanlig type bilfører i trafikken.

2. Besserwisseren

Denne typen av bilfører tror at alle andre er inkompetente idioter og skriker ofte nedlatende til øvrige trafikanter.

3. Konkurranseføreren

Skal alltid komme først. Kjører forbi alle og blir veldig irritert om noen andre bilførere hindrer han i å komme seg frem. Gasser på om du forsøker å kjøre forbi og gir aldri en luke til de som skal bytte fil.

4. Strafferen

En bilist som vil utdele straff når noen gjør feil i trafikken. Kan gå ut av bilen for å konfrontere andre bilførere!

5. Filosofen

I harmoni med livet, også i trafikken. Vet at man ikke kommer noen vei med å bli sint over andre sine feil. Aksepterer og tenker rasjonelt over hvorfor feilen oppsto. Har kontroll på sine følelser.

6. Unnvikeren

Definitivt i slekt med filosofen, men aksepterer ikke feil like lett, men tar bare ikke inn over seg når andre gjør feil. Avfeier de i stedet som trafikkfarer.

7. Eskapisten

Søker seg til en annen verden – kanskje gjennom musikk eller telefonsamtale – for å slippe å bli frustrert i trafikken. Isolerer seg og vil ikke relatere seg til andre bilførere.

Kilde: Alltombilar.se

Oppdatert: August 11, 2022