Her er de 5 beste kartappene

Her er de 5 beste kartappene

1. Google Maps

Google Maps-appen har lenge ligget i forkant fordi den er veldig pålitelig og navigerer raskt og enkelt. Appen beregner den raskeste ruten for bil, kollektivtrafikk, sykkel eller når du går. Dessuten kan du se bydeler på gatenivå. Eier du en Android-telefon, er appen allerede der, men i en iPhone må den lastes ned. Så hvis du ikke har Google Maps, er det på tide at du skaffer deg denne kostnadsfrie appen.

 

2. Apple kart

Apples kartapp har lenge blitt ansett som verdiløs, men nå er den videreutviklet. Til tross for at den fortsatt ikke helt slår konkurrenten Google Maps, er det likevel en bra app. Faktum er at appens trinn-for-trinn-navigering er bedre enn Googles, ifølge Macworlds Lewis Painter. Akkurat som Google Maps er Apples kartapp gratis. Den kan imidlertid bare lastes ned til Apples produkter.

 

3. TomTom

En verdensleder innenfor produkter for kart, navigering og trafikkinformasjon. Du har sikkert støtt på TomToms enheter i biler eller andre kjøretøy, men de har også laget apper som du kan laste ned til din Android eller iPhone. Mobils Tomas Nilsson som har sammenlignet ulike GPS-apper, sier:” TomTom har klart det kunststykket å sette sammen en navigatorapp som er like enkel og tydelig som en frittstående enhet, men som likevel utnytter mobilens muligheter”. TomToms bilnavigeringsapp for Skandinavia koster 339 kroner.

 

4. Navmii GPS (tidl. Navfree)

Et alternativ som fungerer utmerket på utenlandsreisen, er Navmii GPS som ikke koster deg en eneste krone. Appen benytter seg av karttjenesten OpenStreetMap som brukerne selv skaper. Kartene lagres på enheten din og du trenger derfor ingen oppkobling – perfekt for ferien. Finnes for både Android og iPhone. Da Wireds Christopher Null satte karakter for Navmii, gav han den 8 av 10 poeng.

 

5. Waze

Waze er en morsom trafikk- og navigeringsapp der trafikantene advarer hverandre. På den måten kan du unngå lange køer, ulykker eller bli varslet hvis du nærmer deg en politikontroll – alt for å forbedre bilturen.

– Ettersom omtrent 50 millioner personer bruker appen, kan Waze analysere enormt mye data og danne seg et bilde av hvordan trafikken flyter, har Martin Appel fra PC för Alla påpekt.

Waze er gratis og du kan laste den ned fra App Store, Google Play eller Windows Phone Store.

 

På vei opp: iSailor

Skal du på båtferie? Da kan Transas sjøkartapp iSailor være noe for deg. Allt om Resors Fredrik Granlund gav appen karakteren fem vepser:

– Alle navigasjonsverktøy er med, du kan legge inn kurs, ta ut retning, lese fyrsignaler og sjekke seilingsdybde.

iSailor er et av de beste og billigste alternativene der ute, og så slipper du å ha sjøkart på papir.

Publisert: Januar 04, 2016