Hjelp bilen gjennom vinteren- her er de beste tipsene

Hjelp bilen gjennom vinteren- her er de beste tipsene

Sjekk om du har følgende 10 ting vi tipser om i bilen - noen trenger du garantert i løpet av vinteren, og noen er fint å ha i tilfelle uhell.isskrapa


Isskrapevott

Man trenger ikke å forfryse hendene bare fordi man skal skrape bilrutene. En smart løsning kan være en isskrape med tilhørende vott som holder hendene varme mens man skraper rutene rene for is og snø. Enkel og rimelig måte å gjøre vinteren mer utholdelig på.


elsits


Varmesete

Savner du varme i setene? Det finns ulike varmeseter som enkelt kan kobles til bilens 12-volts uttak. De passer til alle typer av biler og kan brukes både til stoff- og skinnseter. Og de funker like bra i baksetet som i forsete.


kupevarmare-2100-watt


Kupévarmer

Mindre fukt i bilen. Varmt og godt allerede fra start. En bra kupévarmer er et produkt som gjør bilvinteren lettere å holde ut. Og det handler ikke kun om komfort. Husk også at du blir en bedre bilfører når du slipper dugg på rutene og når kroppen ikke rister av kulde.


snokedjor


Snøkjetting/Autosock

Når man skal ut med bilen på ekstremt vinterveiføre kan man havne i situasjoner hvor det ikke holder med vinterdekk for å komme seg frem. Da er det snøkjetting eller snøsokker som gjelder. De monteres på drivhjulet og øker grepet på både snø og is. Merk deg at de skal tas av straks man har normale forhold igjen.


firstimage

Isfjerner

Å ha bra sikt er også viktig gjennom vinteren. Men hvorfor slite med en isskrape, når du bare kan spraye på en væske som smelter snø og is? Noen ganger er det deilig å være litt lat. Isfjerner tiner ikke bare isete ruter på sekunder, men det hindrer også at det fryser på igjen.


alkomatare


Alkometer

At man ikke skal kjøre bil med alkohol i blodet er en selvfølgelighet for de fleste. Men noen ganger kan det være vanskelig å vite om man er uten alkohol i kroppen. Er man bare trøtt dagen derpå etter julebordet, eller er man ikke helt edru ennå? Med et godt alkometer får man raskt svar.


reflexvast


Refleksvest

I Norge er det påbudt at man alltid skal ha minst en refleksvest lett tilgjengelig i bilen. Om man må gå ut av bilen sin langs en mørk vei, kan en refleksvest være den beste livsforsikringen. Husk også at det finnes tilpassede refleksvester for hunder.


pannlampa


Carwise Hodelykt

Å ha en lommelykt i bilen kan redde mange situasjoner, spesielt under den mørke årstiden. Men å ha en hodelykt kan være enda bedre og gi deg perfekt lys når du trenger å bruke hendene dine til noe annet. Tenk deg om du får en punktering langs en vei i mørket. Da kan en hodelykt være godt å ha.


bogserlina


Slepetau 3,6 meter

Ofte hjelper snille medtrafikanter til dersom man havner i problemer. Noen ganger, om man for eksempel har kjørt seg fast i en snøfonn, holder det dog ikke med velvilje og hjelpsomhet. Man trenger å ha riktig utstyr også. Et slepetau koster ikke så mye, men kan virkelig redde en dårlig dag.


forstahjalpen


Carwise førstehjelpssett

I følge Statistisk sentralbyrå døde 125 personer i trafikken i fjor og 693 personer ble hardt skadd. Det gjelder å være forberedt dersom noe skjer der du befinner deg. En veske med nødvendig førstehjelpsutstyr kan redde liv og er en kjempefin julegave til hvem som helst.


 

Mer vintertilbehør finner du her!

Oppdatert: August 11, 2022