Irriterer du noen i trafikken?

Irriterer du noen i trafikken?

Det er mye aktivitet på sommeren. Det innebærer at mange nordmenn sitter mer bak rattet enn ellers i året. Og siden vi alle har ulike kjørestiler så er det ikke så overraskende at vi vekker irritasjon hos hverandre en gang i blant.
Markeds- og undersøkelsesfirmaet Cint har gjennomført en undersøkelse om kjørevaner og har funnet hva som irriterer oss mest når vi er ute og kjører bil. 1000 personer med førerkort klasse B og tilgang til bil ble spurt.

 

Blink og bli en stjerne

Det som irriterer oss mest er når andre ikke bruker blinklys, hele 68% hadde det øverst på listen. Mange irriterer seg også på at andre kjører sakte, eller at de kjører for fort. Det er også stor irritasjon på folk som blokkerer midtfilen, noe man ikke skal gjøre.

 

Lavere aksept

Det er forskjell på kvinner og menn i undersøkelsen. Kvinner har lavere aksept for at andre bilister kjører fort, mens menn i større utstrekning irriterer seg over førere som kjører sakte.
– Jeg tror at mange av oss ofte irriterer seg når de havner bak for eksempel en traktor eller noen som av annen grunn skal kjøre sakte. Men at vi irriterer oss mer på dem enn de som kjører for fort er oppsiktsvekkende, og et tegn på at det ofte er hektisk og stress i trafikken, sier Tony Sylsjö hos CTEK som har bestilt undersøkelsen.

Oppdatert: August 11, 2022