Slik blir du kvitt insektene på bilen din

Slik blir du kvitt insektene på bilen din

Insektene har dessverre den kjedelige vanen med å fly i veien for biler og andre kjøretøy og det er ikke uvanlig at man har 100-talls døde insekter klistret på grill, frontruter og sidespeil etter en kjøretur om sommeren. Dersom man ikke har forberedet seg før turen kan det være vanskelig å få bort.
- Det kan forebygges ved å ha en god lakkbeskyttelse på bilen. Har man vokset lakken så setter ikke insektene seg fast så godt, sier Henrik Edlund Axelsson i Mekonomen Group.
– Voksen fyller igjen porene i lakken og gjør overflaten jevn slik at insekter og annet rusk ikke får samme grep. Tenk deg om du skulle være så uheldig å søle kaffe på en hvit vegg, det kan være veldig vanskelig å tørke bort da kaffen fort trekker inn i materialet. Sammenlign deretter med å søle kaffe på et bord hvor det er lett å tørke bort, omtrent slik fungerer det. Det er viktig å fjerne insektene så fort som mulig slik at de ikke setter permanente merker i lakken.

 

Hvor ofte bør man vokse bilen?

– Jeg synes egentlig at man bør vokse en gang i kvartalet, men det synes nok mange er litt for ofte. Prøv i alle fall å gjøre det en gang i halvåret.

 

Behandler man vindu og lykter, insektene fester seg jo der også?

– Man kan gjøre det, det finnes spesielle produkter for dette også. Men det viktigste er å tenke på lakken, synes jeg.

 

Fungerer avfettingsmiddel like bra som insektfjerner?

– For det første er insektfjerner snillere mot lakken enn vanlig avfetting. Samtidig er det også mer effektivt mot insektene, da det har en høyere konsentrasjon av proteinløsende middel som er det som får bort insektene, forteller Henrik Edlund Axelsson.

Oppdatert: Juni 22, 2022