Lad riktig og få mer ut av din el- eller hybridbil

Lad riktig og få mer ut av din el- eller hybridbil

Det er ingen nyhet at Norge er verdensledende på elbiler, men nå begynner det å skje ting også i våre nabolender.

For å få mest mulig ut av din elbil eller plug-in hybrid er det viktig å ha forutsetninger for å lade så smidig som mulig. Her er det mye å tenke på. Primært:

– Skal du lade bilen hjemme er det viktig å se på hva som er bak veggen. Rådfør deg med en elektriker som kan sjekke at alle ledninger er gode nok, sier Anna Fägersten, Nordensjef i Charge Amps. Du får ofte en bærbar ladekabel med elbilen eller ladehybriden. Den er god å ha i bagasjerommet slik at du kan lade hvor som helst, men å kjøpe en ekstra kabel som du alltid har hjemme eller på jobb kan gjøre det lettere i mange situasjoner. Her er det bare å passe på å velge riktig kabel.

– Det er to ulike standarder for lading med husholdningsstrøm. Japanske og amerikanske biler har vanligvis type 1 og europeiske biler har type 2, sier Anna Fägersten.

Mekonomen satser nå på å utvide butikkutvalget med elbil og plug-in hybrid tilbehør og er eksklusiv forhandler av Charge Amps tilbehør til elbiler. I tillegg til ladekabler vil du også kunne velge en enda bedre måte å lade bilen på: En veggmontert ladeboks. Dette betyr raskere, sikrere og jevnere lading.

– Det er mange fordeler med å ha en fastmontert ladeboks hjemme og på jobb. Først av alt kan du lade raskere. Siden den er installert av en kvalifisert elektriker, får du også noen til å sjekke at strømmen opp til ladeboksen er riktig dirigert. Du slipper også et ekstra øyeblikk når du kommer hjem med bilen full av greier og barn – bare plugg den inn, sier Anna Fägersten. Ladeboksen fra Charge Amps er laget i Sverige. Den leveres med 5,5 meter fast kabel og stikkontakt under boksen dersom du ønsker å koble til for eksempel motorvarmer. Boksen kobles også til via WiFi og skytjenesten my.charge.space er inkludert i 5 år.

– Her får du en hel verden av muligheter. Du kan blant annet velge å timerstyre ladingen din og enkelt laste ned all faktureringsbasert informasjon, sier Anna Fägersten.

Oppdatert: August 11, 2022