Last riktig til skituren - Her er de beste tipsene

Last riktig til skituren - Her er de beste tipsene

I BILEN

Det er alltid godt å slippe å ha skiutstyret inne i bilen, men må du så er det fint å benytte funksjoner som mange biler har F.eks. en gjennomlastingsluke i sete eller et delbart baksete. Vær oppmerksom på at all last kan være farlig dersom ulykken skulle skje. Ved en kollisjon er ski, snøbrett, støvler og hjelmer farlige prosjektiler som kan skade fører og passasjerer. Kontroller derfor bagasjen nøye, bruk lastekrokene om bilen din har det.

 

PÅ TAKSTATIVET

Det går utmerket å frakte ski og snøbrett direkte på takstativet. En god ide kan da være å ha utstyret i en skibag, det kan jo være ganske skittent på veiene om vinteren. Og enda viktigere: Fest alt godt. Et par slalåmski som løsner fra et takstativ kan forårsake store skader.

 

I SKIDHOLDERE

Det finnes skiholdere som er konstruert for å sitte på takstativet, for eksempel har Thule smidige systemer som er enkle å montere og bruke. Her sitter alle typer ski og snøbrett trygge i alle situasjoner. De er også låsbare slik at du trygt kan gå fra bilen uten at du risikerer at noen stjeler skiene. Noen modeller har uttrekkbart stativ slik at du slipper å strekke deg over biltaket ved lasting og lossing av ski og snøbrett.

 

I TAKBOKSEN

En takboks er kanskje den smidigste måten å få med seg sitt utstyr på uten å få det trangt i bilen. Det finnes mange typer takbokser i forskjellige størrelser, tenk gjennom hva du ønsker å få plass til i takboksen før du kjøper en. Er det bare ski? Da kan kanskje en slank takboks kan være en god løsning. Vil du også ha plass til skistøvlene og noen bagger i boksen? Det er mange romslige bokser å velge mellom, mange tar over 600 liter pakning.

Oppdatert: Januar 19, 2023