Slik får du bilen til å lukte godt

Slik får du bilen til å lukte godt

Rydd bort ting

Som regel er det ikke selve bilen som lukter, men noe du har liggende i bilen. Start med å tømme alle løse gjenstander i bilen og rydd slik at du ikke har noe liggende igjen.

 

Vask bilen

I kupeen skal det ikke så mye til for at en lukt sprer seg, det holder at man har mistet en liten matbit som har blitt liggende en stund. Støvsug bilen nøye og tørk over alle flater. Start med tak og vask nedover. Husk også alle sprekker, bak og under stoler. Velg et rengjøringsmiddel som lukter godt. NB. Ikke bruk for sterkt middel, det skal være egnet for oppgaven.

 

Bruk en våtstøvsuger til møbeltrekk og matter

Tekstiler tiltrekker seg lukter. Det er derfor spesielt viktig å rengjøre trekket jevnlig i bilen hvis du ønsker å bli kvitt lukt. Start først med en vanlig støvsuger og rengjør deretter med en våtstøvsuger for å få bort restene. Ikke glem de faste tøymattene i bilen, her samles det ofte mye skitt.

 

Duftgran

Det blir bare verre lukt om du prøver å skjule en lukt med duftgran, men når bilen er ren kan en klassisk duftgran ta det hele til et nytt «friskt-nivå». Her fins det mange ulike dufter å velge mellom, for eksempel eple eller vanilje. Synes du at Wunderbaum gir for mye ”harrypreg”? Det finns mange andre former for duftmidler i din Mekonomen-butikk, bare spør oss.

 

Gammel fukt

I eldre biler er det vanlig at det lekker inn vann et sted og i fuktsamlinger gror bakterier som etter hvert begynner å lukte. Sjekk din bil, finner du fukt må du tette lekkasjen. Et vanlig sted er rommet for reservehjul. Har du fått vann/fukt her så lukter det garantert dårlig i bilen.

 

Spylervæske

Vanlig spylervæske lukter ofte sprit og det er jo ikke spesielt godt. Men visste du at det finnes spylervæske med spesielle lukter? Velg en du liker og nyt duften hver gang du rengjør frontruten.

 

Klimaanlegg

Det er ikke uvanlig at det lukter vondt fra bilens klimaanlegg, spesielt når luftkondisjoneringen brukes. Her kan det være flere underliggende problem. Noen ganger kan det være fukt som blir liggende i systemet på grunn av tette dreneringskanaler. Her trenger du profesjonell hjelp for å løse problemet. Andre ganger kan det også være kupéfilter som ikke har blitt byttet og som er tett. Bytt derfor til et nytt filter og se om lukten forsvinner.

Publisert: April 25, 2017