Maksimer rekkevidden: Slik kommer du lengre på strøm

Maksimer rekkevidden: Slik kommer du lengre på strøm

For å maksimere rekkevidden på bilen så er det en rekke ting man kan tenkte på, for eksempel at man har de beste forutsetningene for å lade bilen på ulike måter og forskjellige plasser. Da trenger man riktig utstyr.

 

Beste forutsetninger
- Først trenger du en kabel som gjør at du kan lade i en vanlig stikkontakt. For at du også skal kunne lade på offentlige ladestasjoner når du er ute på tur, bør du investere i en modus 3-kabel som lader minst 20 ampere. Og for å være sikker på at jeg kan lade min hybrid på så mange steder som mulig, vil jeg også kjøpe en lader for arbeidsplassen og hjemme. Jeg vil kjøre så langt som mulig før jeg må gå over på bensin og derfor sikrer jeg meg slik at jeg kan lade batteriet ved alle muligheter som gis, sier Erik Menckel på Charge Amps.

 

Din kjørestil
Det er mye som påvirker hvor langt man kan kjøre på en lading. Og her kan man i stor grad påvirke rekkevidden noe selv.

- Rekkevidden påvirkes også av kjørestilen til personen bak rattet. Mer akselerasjon og høy hastighet reduserer den mulige rekkevidden minst like mye som ytre faktorer som for eksempel kulde, sier Menckel.

 

Mye energi på vinteren
Om du kjører saktere med din el.- eller hybridbil så vil du ikke bare komme lengre på en lading. Du får også andre positive effekter med på kjøpet.

"Det er forskning som viser at når du kjører på strøm så blir du litt vennligere og dermed kommer også en litt tryggere kjøring," sier Menckel.

Under vintermånedene brukes det mye energi til å varme bilen, det gjelder uansett om man kjører en elbil, hybrid eller har en bensin eller dieselbil. Mange elbiler kan forvarmes samtidig som den lader, da slipper man å bruke så mye strøm fra batteriet. Når det gjelder hybridbiler, så er det beste tipset å installere en motor- og kupévarmer. Da kan man starte sine bilturer i en varm og isfri bil, uten å måtte sløse bensin eller batterikapasitet.

 

TV: Lær mer om din el.- eller hybridbil

Tips som gir deg lengre rekkevidde   Forvarm bilen mens den lader Ha nok luft i dekkene Senk farten Parker inne der hvor det er mulig Lad ofte
Oppdatert: August 11, 2022