Meteorologens tips: Slik blir du kvitt isen på få sekunder

Meteorologens tips: Slik blir du kvitt isen på få sekunder

Å skrape bilruten kan være en utfordring. Ikke sjelden sitter isen hardt og det tar tid å få ruten ren. Dessuten risikerer man alltid å ripe glasset når man skraper, spesielt om man bruker en gammel isskrape.

 

Enkelt tips

Et annet tips for å bli kvitt is er å blande seg en ”flytende isskrape”. Akkurat nå spres et filmklipp med den amerikanske meteorologen Ken Weathers – ja, han heter faktisk det – der han med en enkel oppskrift viser hvordan man lager dette.

Weathers blander to deler vanlig vann med isopropanol, en alkohol som man kan kjøpe på mange steder. Deretter heller han blandingen over i en vanlig sprayflaske, og det er klart for å sprayes på glassflatene..

– Det er kjempeenkelt, frost og is forsvinner umiddelbart, sier han i sitt filmklipp på Youtube.

 

Du kan også kjøpe produktet ferdig

Synes du det fortsatt virker litt tungvint? Det finnes faktisk en enda enklere måte. Hos Mekonomen finnes flere typer av ferdigblandet midler for å ta bort is. Og prinsippet er det samme som i meteorologens klipp: Man bare sprayer på isen og ser hvor raskt den forsvinner. Lykke til!

Slik blander du din egen flytende isskrape 1. Mål opp 1/3 vann. 2. Mål opp 2/3 isopropanol. 3. Bland væskene 4. Hell i en sprayflaske. 5. Klart!
Oppdatert: August 11, 2022