Nye dekk? Les dekknyhetene her

Nye dekk? Les dekknyhetene her

Dekkprodusentene fra hele verden har startet å ta vinteren på alvor. Og nå konkurrerer man om å finne nye smarte løsninger slik at bilene våre kan kjøre sikrere på vinterveiene.
– I dag er det mange produsenter som virkelig investerer i å lage gode vinterdekk. Slik var det ikke tidligere. Utviklingen har gått fremover, for eksempel er det utviklet mange nye typer pigger til piggdekkene den siste tiden, sier Micke Hägg.

 

Bedre materialer, mer effektive mønster

Det er ikke bare piggene som har utviklet seg. Mange dekkprodusenter har også investert mye penger i å utvikle nye effektive dekkmønster og nye materialer som håndtere de lavere temperaturene bedre. Dette gjelder ikke minst for de piggfrie vinterdekkene.
– Gummiblandingene har blitt bedre, man merker det når man kjører. De sørger for bedre grep når man kjører fremover og ikke minst når man stopper, sier Micke Hägg.
Dog er ikke alle nye dekk like bra og som kunde kan det være vanskelig å avgjøre selv hva som er det beste valget. Micke Hägg har et bra tips.
– Det beste er å satse på kvalitetsdekk og droppe billig Kinaimport. De dekkene er mye dårligere, det kan du merke bare du tar på dem, sier han.

 

Liker piggdekk

Det har i lengre tid pågått diskusjoner på hvorvidt det er best å velge piggdekk eller piggfrie dekk. I enkelte land er det også forbudt med piggdekk. Micke Hägg vet hvor han står i denne saken.
– Jeg er en forkjemper for piggdekk. Du får en ekstra sikkerhet uten ekstra kostnad. Kanskje du bare trenger piggene en gang på 10 000 mil, men den ene gangen er det verdt det, sier han.

micke_hagg1 Micke Hägg Alder: 54 år. Bor: Kristianstad. Stilling: Eier av Mekonomen-verksted Häggs bilservice i Kristianstad.
Oppdatert: August 11, 2022