På tide å ta frem sommerbilen – tenk på dette

På tide å ta frem sommerbilen – tenk på dette

En bil gjør sommeren (ennå) bedre. Utnytt de varme dagene og dra på dagsutflukter med bilen, eller dra på en lengre Road Trip. Annsofi Nilsson hos Mekonomen Borås gir deg tips om hva du trenger å se over før du kjører avgårde med sommerbilen.

 

Sjekk dekkene

– Ta en skikkelig kontroll av kvaliteten på dekkene. Når bilen har stått stille lenge kan det nemlig bli sprekker i dekkene. Sjekk også lufttrykk og at mønsterdybden på dekkene er minst 1,6 mm.

 

Rengjøring og vask

– Man vasker gjerne bilen når man setter den bort for vinteren for å unngå rust. Men sommerbilen vil man gjerne ha ekstra fin, og da kan man vaske bilen med felgrens, voks, dekkglans og vinduspray. Det gjør at bilen ser nesten ny ut.

 

Se over væskenivåene

Kjølevæske, spylervæske og bremsevæske. Det er viktig å sjekke at det er riktig nivå før sommeren.
– Samtidig bør man kanskje bytte motorolje og oljefilter om det ikke ble gjort når bilen ble lagret for vinteren.

 

Kontroller bremsene

– Det er ekstra viktig at man kjører en liten tur og prøvebremser etter at bilen har stått stille lenge. Bremsene kan nemlig sette seg. Sørg for at bilen ruller lett. Jekk gjerne opp bilen og snurr på hjulene for å sikre deg at de ruller lett.

 

Innsiden teller

Innsiden gir utsiden sin glans! Spesielt om sommerbilen er en kabriolet.
– Bruk en egnet vask for interiøret og jeg anbefaler å  kjøpe et middel spesielt egnet for behandling av skinnseter. Om bilen har stått lenge kan det også komme jordslag i form av svarte prikker på instrumentbordet, ratt og sikkerhetsbelte. Det er lett å ta bort med interiørvask.

 

Sjekk batteriet

– Om du har gjort det riktig så har du vedlikeholdsladet gjennom vinteren. Men for sikkerhetsskyld sjekk at det er fulladet og at det lader.

 

Sjekk lysene

– Sjekk at nærlys, blinklys og lyspærer fungerer som de skal. Du kan bytte de selv, eller du kan få et bilverksted til å fikse det.

 

Forsikring og EU-kontroll

– Sørg for at bilen din er forsikret riktig og at den er EU-godkjent. Vær for eksempel oppmerksom på at veteranbilforsikringer bare gjelder en viss tid på året og et visst antall mil.

annsofi_nilsson1 Annsofi Nilsson Alder: 28. Bor: Borås. Ansatt: Butikkansvarlig hos Mekonomen i Borås.
Oppdatert: Kan 22, 2023