Pakk riktig – slik får du med deg alt utstyret i ferien

Pakk riktig – slik får du med deg alt utstyret i ferien

I bilen
Det er noen grunnleggende regler å følge når du pakker i bilens bagasjerom. Det viktigste: La aldri tunge ting ligge løst i bilen. Ved ulykke eller bråbrems kan lasten komme i bevegelse og forårsake alvorlige skader. Pakk tunge gjenstander så lavt som mulig og helst med ryggstøtten som støtte. Surr det gjerne skikkelig fast og bruk gjerne lastekroker om bilen din har det. Unngå tunge ting lengst bak i bilen , da det kan påvirke kjøreegenskapene. Tenk også på om det er enkelte ting du trenger i løpet av reisen og plassér det slik at du lett får tak i det.

 

I takboksen
Tidligere var takboksen ofte noe som bare ble brukt på vinteren, men nå velger flere og flere å bruke takbokser selv på sommeren. Velg en takboks som passer dine behov, trenger du virkelig den største modellen? Og er den minste stor nok? I Mekonomens butikker får du hjelp til å finne en som passer deg og din bil. Når du pakker takboksen med bagasje er det viktig å tenkte på vekten. Siden taklast påvirker bilens vegegenskaper har ulike biler forskjellig makslast. Nøyaktig hva som gjelder for din bil  vises i vognkortet. Ikke glem å ta med vekten på selve takboksen også.

 

På takstativet
Takstativ er et utmerket hjelpemiddel når man skal ha med utstyr i ferien. Og produktene har utviklet seg raskt de siste årene,  nå finnes det tilbehør for alle mulige anledninger. For eksempel er det forskjellige typer sykkelholdere, egne stativ for både kano og kajakk og feste til surfebrett. Hos Mekonomen får du hjelp med å finne det du trenger.

 

På hengerfeste
Har bilen din hengerfeste? Bra. Da har du enda flere muligheter til å finne smarte løsninger for å pakke med deg utstyr i sommer. Et godt eksempel er sykkelholdere tilgjengelig i forskjellige størrelser og design. Hos Mekonomen er det mange bra varianter.

Husk at sykler må festes på sykkelholderne, og at registreringsskiltet må være synlig.

 

 

Visste du at..... du får hjelp til montering når du kjøper sportsholdere og takbokser i en av våre butikker? Vi sikrer deg en trygg og riktig montering!
Oppdatert: August 11, 2022