Slik redder kjøleboksen ferien din

Slik redder kjøleboksen ferien din

Komfort og bekvemmelighet er viktig i ferien, noe som innebærer kald drikke og friske råvarer til grillen, stranden eller piknikturen. Men under sommerens hete stråler kan drikken bli lunken og isen smelte, noe som ikke gir suksess. Da kan kjøleboksen være en reddende engel.
– Det er nå i ferien de kan brukes mest. Så nå er det perfekte tidspunktet å skaffe seg en kjøleboks, sier Johan Fornell, butikkselger hos Mekonomen.

 

Kjøleboks som holder temperaturen

Sommeren fører bare ikke med seg bra vær, men også sosiale sammenkomster. Det er kanskje et stort slektstreff, bryllup eller grillfest hvor du trenger å ta med deg mat i bilen, og det er viktig at maten ikke blir ødelagt. Da kan en elektrisk kjøleboks være kjekt å ha.
- De er smarte å ha. Jeg kan anbefale den elektriske kjøleboksen fra Carwise som vi har. Den kan du koble til bilen eller vanlig vegguttak hjemme. Vi har de i ulike størrelser; 24 eller 40 liter, sier Johan Fornell.
– Den er kjempefin å ha med seg på stranden også. Du samler bare kablene i en liten beholder slik at de ikke kommer i kontakt med sanden.

OBS! Om du lader boksen i bilen så må du ikke glemme å koble ut boksen når du skal spise. Hvis ikke kan du risikere at boksen lader ut bilbatteriet.

 

Langtur uten tilgang til strøm

Skal du ut på langtur hvor du ikke har tilgang til strøm, og må ha med deg en del råvarer? Da kan du pakke ned maten sammen med kjøleelementer i en vanlig kjøleboks.

 

Kjølevesken – liten og smidig

Når du har kommet deg til rette på hytta eller campingplassen vil du kanskje ta en sykkeltur eller bare gå en tur på piknik – da kan det være greit å slippe å bære med en tyngre kjøleboks. Da er det mer passende med en liten smidig kjøleveske til å ha maten i for noen timer. Putt gjerne kjøleelementer i.

johan_fornell1 Johan Fornell Alder: 26 år. Bor: Kristianstad. Stilling: Butikkselger hos Mekonomen Hässleholm.
Oppdatert: Kan 22, 2023