Rot i bilen kan være både farlig og irriterende

Rot i bilen kan være både farlig og irriterende

Det er lett at det havner løse gjenstander i en bil. Mange tilbringer mye tid bak rattet og det blir ofte til at matpausen skjer under ferden. Rusk ender da opp på gulvet eller at det presses ned i dørlommen sammen med gamle parkeringskvitteringer. Og da tar det ikke lang tid før du kjører rundt i en rullende søppelbøtte.

 

Direkte årsak til en ulykke

Alt som ligger løst i bilen trenger ikke å være søppel, vi har også løse gjenstander som har til hensikt å fylle en funksjon. Kanskje man har en lommelykt, en tom bensinkanne eller andre ting som er kjekt å ha i bilen. Det er imidlertid viktig å huske på at alt som er løst i en bil utgjør en fare i en kollisjon eller ved en kraftig oppbremsing. Om kan kolliderer i 100 km/t, vil en gjenstand på to kilo få en kraft på 320 kg. En løs gjenstand i bilen kan også være den direkte årsaken til en ulykke.
– Tenk om en tom brusflaske ruller under en bremsepedal. Da kan det fort gå galt, sier Cherilee Kejonen, selger hos Mekonomen Värmdö.

 

Smarte tilbehør

Det finnes en rekke tilbehør som gjør det lettere å holde orden i bilen. Et smart produkt er SopiSmart. Det er en holder med 20 søppelposer som festes på et egnet sted i bilen. Når posen er full så river man den av og en ny er klar til å fylles.
– Jeg liker at man ikke trenger å skru den fast, men den kan festes med dobbeltsidig teip som følger med, sier Cherilee Kejonen.

 

For å holde styr på alle løse gjenstander i bilen finnes mange ulike løsninger. Det er en som gjerne Cherilee vil løfte frem.
– Vi har flere forskjellige sparkebeskyttelser med lommer som man fester bak fører- og passasjersete. Her er det lett å organisere barnas ting samtidig som man beskytter møbeltrekket, sier hun.

 

Sikre lasten

Om man kjører kombi så er det viktig  at man også tenker på det man har i lasterommet. I forbindelse med en ulykke kan den minste ting forvandles til et farlig prosjektil. Og snakker vi om tyngre ting, kan det være livsfarlig.
- De fleste kombibiler har en form av lastefester bak. Jeg synes man skal skaffe seg spennbånd eller bagasjestropper til bilen sin og gjøre det til en vane å bruke de for å sikre lasten. Man kan også ha en boks eller kurv fastspendt hvor man legger mindre objekter, sier Cherilee Kejonen.

Publisert: Mars 22, 2017