Så dyktige bilførere er vi - om vi kan si det selv

Så dyktige bilførere er vi - om vi kan si det selv

Vi kjører relativt mye bil. 43 prosent kjører hver dag og hver tredje kjører flere ganger i uka. All denne bilkjøringen synes å gi oss en høy selvtillit når vi sitter bak rattet.

 

Annenhver sjåfør synes de kjører bedre enn gjennomsnittet

Ifølge en undersøkelse fra Mekonomen og Kantar Sifo, synes nesten annenhver sjåfør at de kjører bedre eller mye bedre enn gjennomsnittet. Den andre halvparten synes de er gjennomsnittlige førere. Bare 3 prosent anser at de er litt dårligere enn gjennomsnittet, og en prosent synes at de er mye dårligere enn gjennomsnittet.

 

Synes partneren kjører bedre enn seg selv

Undersøkelsen, hvor 1 193 personer over 18 år i husholdningen som har bil har blitt intervjuet, viser også at mange tror de er bedre sjåfører enn sine partnere. Dette gjelder i høyere utstrekning menn enn kvinner. Kvinner synes også at deres partner er en  bedre bilfører enn hva de selv er. 16 prosent av deltakerne i undersøkelsen hevder at deres partnere kjører bedre eller mye bedre.

 

Synet på medtrafikanters kjøreferdigheter er problematisk. Undersøkelsen viser at for 51 prosent av de som ble intervjuet er den største bekymringen kjøreegenskapene til andre førere når de kjører. Mange er også bekymret for å møte bilførere som er alkoholpåvirket eller trafikanter som ikke holder avstand.

 

Publisert: April 19, 2018