Så mye koster egentlig din bil

Så mye koster egentlig din bil

Vi legger mye penger i bilene våre. I en undersøkelse utført blant britiske bileiere av ClickMechanic tok de utgangspunkt i at et billiv varte i 63 år og at den totale kostnaden for dette ble beregnet til hele 3 millioner kroner! I følge undersøkelsen er drivstoff den største kostnaden, 1,1 millioner kroner brenner vi av i gjennomsnitt på bensinstasjonene. Service og reparasjoner er også en stor post, nærmere 600 000 kroner rapporterer Daily Mail.

 

Hold kostnader nede

Det er dog mulig å holde kostnadene nede. Bare ved å senke farten litt og planlegge kjøringen kan drivstoffkostnadene reduseres betydelig.
Å regelmessig ta service på bilen bidrar også til lavere drivstofforbruk – og reduserer risikonen for kostbare havarier.
–    Vi ser daglig flere eksempler på at det kan gi enorme kostnader om man står over service og reparasjoner. Det er biler som får motorene ødelagt fordi bileier ikke bryr seg om å bytte partikkelfilter når tiden er inne. Et annet eksempel er kamkjeder som blir ødelagt på grunn av at man har slurvet med oljebytte, sier Bengt Angséus, som jobber med teknisk support.

 

Tomme lommebøker etter helgene

Det er dog ikke alltid man som bileier har økonomiske muligheter til å ta service eller utføre reparasjoner, tross for at det i det lange løp betyr en besparelse. Spesielt etter jul- og nyttårsfeiringen er det mange som har tomme lommebøker.
– Hos Mekonomen har man alltid mulighet for å dele opp betalingen. Du kan søke om Mekonomen Bilkonto som gir deg muligheten til å dele opp betalingen uten nominell rente i 4 eller 12 måneder.

 

Lenge siden din bil var på service? Send prisforespørsel på service eller reparasjon av din bil her

SPAR PENGER - RASKE TIPS   Kjør mykt – spar drivstoff. Ofte kan føreren senke forbruket med opp til 20 prosent bare ved å kjøre smartere. Sammenlign bilforsikringer. Det kan skille store summer på tilbudene fra ulike forsikringsselskpaer. Ikke kjør unødvendig. Planlegg turer slik at du for eksempel gjør flere ærender på en gang. Kjøp riktig bil. Velg ikke en større bilmodell enn det du trenger. Følg serviceintervallene på bilen. En riktig vedlikeholdt bil forbruker ofte mindre drivstoff. I tillegg blir videresalgsverdien på den betraktelig bedre. Sjekk dekktrykket. For lavt dekktrykk kan innebære høyrere forbruk. Men, ha ikke trykket for høyt. Utfør nødvendige reparasjoner.  Ignorerer du feilmeldinger kan det noen ganger få konsekvenser med dyre havarier. Sammenlign verksteder med hverandre, prisene kan nemlig variere for samme jobb.
Oppdatert: August 11, 2022