Skal du selge din bil? Så enkelt får du bedre betalt!

Skal du selge din bil? Så enkelt får du bedre betalt!

ANNONSETEKSTEN
En godt skrevet annonsetekst skaper tillit. Her gjelder det å være objektiv og beskrive bilen som skal selges så nøye som mulig. Skriv om bilens utstyr, tilstand og servicehistorikk. Skriv også om det følger med vinter-/sommerdekk.

 

ÆRLIGHET BETALER SEG
Det er en dårlig idé å utelate informasjon om feil og mangler i annonsen. Ærlighet bygger tillit og sannsynligvis vil bilens mangler bli avslørt når kunden ser over bilen.

 

TA SERVICE PÅ BILEN
Det er lettere å selge en bil som nettopp har vært på service, og du kan vanligvis få en bedre pris for en nylig reparert bil. Å levere inn bilen på service trenger ikke å være for omfattende, pengene du investerer får du vanligvis igjen for på salgsprisen.

 

UNNGÅ "VANSKELIGE" KUNDER
Noen ganger hører du umiddelbart når noen ringer at de søker «problemer». Det kan være merkelige spørsmål og skambud eller at du får en følelse av alt ikke er som det burde. Ikke vær redd for å ignorere budgiveren. Det er andre som er interessert i å kjøpe bilen din.

 

BRUK TID PÅ BILDENE
Bilen din skal se fin ut når du legger ut annonsen. Sett derfor av tid til å ta fine bilder, vask bilen grundig før fotografering. Sørg også for at bilen din står i et hyggelig miljø når du tar bilde, gjerne med en nøytral bakgrunn. Er du ikke så vant til å ta bilder? Be noen om hjelp.

 

BLI KVITT VOND LUKT
En shabby bil kan skremme bort de fleste. Rengjør bilen både innvendig og utvendig. Og ikke glem hvordan det lukter i bilen. Er det virkelig ille kan det lønne seg å ta bilen på en overhaling før salg.

 

UNNGÅ DOBLE KOSTNADER
Ofte selger man bilen fordi man har kjøpt en ny. Kanskje det er smartere å gjøre det motsatte - å selge først og kjøpe senere. Det kan nemlig ta litt tid å bli kvitt den gamle kjerra og da sitter man igjen med kostnader på to biler.

 

SETT RIKTIG PRIS - MED MULIGHET FOR LITT PRUTING
De fleste liker å prute, tenk på det når du setter prisen i annonsen. Finn ut hvor mye lignende biler ligger ute med og bestem deg for hvor mye du vil ha for din. Deretter legger du på noen tusenlapper som du kan trekke fra ved en eventuell forhandling. Men har du litt flaks så er det ikke sikkert at kunden pruter og da kan du bare nyte de ekstra pengene.

 

HA ORDEN I PAPIRENE
Service, EU-kontroller, registreringsbevis, kvitteringer ... alle papirer er verdifulle når en bils historie skal styrkes. Samle alle papirene i en ryddig mappe. Orden skaper tillit.

 

IKKE SNAKK FOR MYE 
Ikke snakk for mye når du skal selge bilen din, snakk for all del ikke for mye om hvor bra og fin bilen din er.  Det kan nemlig få en bilkjøper til å raskt miste tillit til deg. La heller kunden se for seg selv og svar på de spørsmålene som dukker opp.

 

BLI MED PÅ PRØVEKJØRING
De som kjøper vil gjerne alltid prøvekjøre bilen før de slår til, og det må de jo få lov til. Men ikke la dem kjøre avgårde selv, det finnes nok av biltyver som gir et hyggelig og seriøst førsteinntrykk. Det kan også være lurt å sjekke at de har førerkortet med seg.

Oppdatert: August 11, 2022