Hva sier fargen på bilen om deg?

Hva sier fargen på bilen om deg?

Den fargen du velger på bilen din kan avsløre hvem du vil være og hvordan du vil oppfattes som bilfører. Det mener fargekonsulent Jan Levander, som driver firmaet Kulturhantverkarna og har jobbet med farger i over 25 år.
– Mange velger antageligvis farge på bilen av praktiske årsaker. F.eks. vil en sølvfarget bil ofte se helt grei ut til tross for at den ikke er nyvasket. Derimot vil du på en svart bil se hvert støvkorn og den blir veldig varm på sommeren, sier han til Dagens Industri/Mazda.

 

En tredjedel kjører sølv/grå

32 prosent av bilene som kjørte på svenske veier i 2015 var sølv/grå,  ref. en undersøkelse fra Statistisk sentralbyrå.  Svarte og blå biler kom på andre plass med 14,5 prosent hver. Fargevalget kan henge sammen med bilens størrelse, mener Jan Levander. Mange som kjøper en stor bil velger en mer diskret farge, mens flere tar en friskere farge på en liten bil.
-  En stor andel av nye biler som selges er dessuten firmabiler, noe som avspeiler seg i fargevalget. Som representant av et firma vil du ofte oppfattes som handlekraftig, stabil og trygg, noe som gjør at sølvgrå biler er vanlig i disse kretser. Mange leasing biler selges også videre etter noen år og videresalgsverdien anses lavere om fargen er spesiell.

 

Metallic-biler i framtiden

I fremtiden vil skinnende metallic lakk erstatte bilenes vanlige lakk, og dyp metallic-oransj er en farge som kommer til å dominere, mener Jan Levander.
– I takt med at folieteknikken blir billigere og bedre kommer du som kunde i prinsippet kunne designe din egen bil uten at det blir kostbart. Matt, blank, fargerik eller grafisk, det er bare din fantasi som setter grenser. Jeg tror at det innebærer at vi fremover kommer til å se flere mønstrede, egendesignede bilder på veiene våre, sier han.

 

Guide – dette sier bilens farge om deg

bil_2  Svart bil – maktsøkeren

Svart er fargen som symboliserer makt. Du er antageligvis vanskelig å overtale og har sterk vilje. Din personlighet oser høy status og du kan til og med oppfattes som litt farlig og rebelsk.

 

bil_2  Sølv/grå bil – kontrollfreak

Føreren i en sølvfarget eller grå bil er en person med mange baller i luften. Du har kontroll over ditt liv, er handlekraftig, saklig og logisk. Du er til og med en av de som kjører mest forsiktig i trafikken.

 

bil_2  Rød bil – Oppmerksomhetssøkeren

Er du eier av en rød bil? Da liker du antageligvis å stå i sentrum og dra oppmerksomheten mot deg. Du er absolutt en utadvendt person! En rød bil drar raskt tankene til en Ferrari eller en annen rask sportsbil. Du utstråler fart, lek og kraft.

 

bil_2  Hvit bil – modernisten

Du som sitter bak rattet på en hvit bil oppfattes som nytenkende og moderne. Du er sannsynligvis opptatt av å holde din hvite bil ren og fresh, noe som også gjenspeiler seg i livet ditt for øvrig. Orden fra A til Å er viktig for en person som deg.

 

bil_2  Blå bil – lojal

Eieren av en blå bil oppfattes sannsynligvis som en rolig og avslappet person. Du stresser deg ikke opp unødvendig. Uansett hvilken blå-nyanse bilen din har, så er du en man kan stole på. Dette er en egenskap som vennene dine setter stor pris på.

 

bil_2  Grønn bil – tradisjonisten

Jo grønnere bilen din er, desto mer pålitelig og tradisjonell er du. Om du derimot kjører en lys grønn bil, så er du naturnær og ukomplisert som person. Du liker ikke falske eller kunstige ting.

 

bil_2  Gul bil – humoristen

Her har vi en person som er glad, spretten og humoristisk. Du elsker å tøyse og få mennesker til å le. Valget om å kjøpe gul bil var enkelt, du vet at du kommer til å stikke deg ut av mengden og det har du ingenting imot.

 

Trenger du lakkfarge til din bil? På mekonomen.no finner du et stort utvalg.
Kilde: Dagens Industri, Mazda

Publisert: Juni 10, 2016