Slik beskytter du bilen mot varme

Slik beskytter du bilen mot varme

Beskytt lakken
Å ha bilen parkert i sterkt sollys er ikke bra for lakken, fordi noen farger fort kan blekne og bli matte. Er det mulig å parkere innendørs eller i skyggen - gjør det. Unngå imidlertid å stå under et stort tre da dette kan føre til at mye rusk faller ned på bilen.

 

Lufttrykk
Lufttrykket i dekkene dine påvirkes av utetemperaturen. Ved høye temperaturer utvider luften seg og trykket blir høyere, noe som kan føre til at veigrepet blir dårligere. Dekk med for høyt lufttrykk kan også slites unødvendig raskt. Ikke ha for lavt trykk, da trekker bilen mer drivstoff og faren for punkteringer øker.

 

Væsker
Alle væsker i bilen din er påvirket av høye temperaturer og det kan være lurt å sjekke alle nivåer i løpet av sommeren. Vær ekstra forsiktig med bremsevæske, motorolje, girolje og kjølevæske.

 

Senk temperaturen i kupéen
Det kan bli skikkelig varmt i en bil en solrik sommerdag, det er ikke uvanlig med temperaturer opp mot 80 grader. I tillegg til at det er plagsomt å være i bilen, kan varmen påvirke sensitive detaljer i interiøret. Det er derfor smart å dekke til vinduene hvis du planlegger å parkere i direkte sollys. Det finnes smarte solbeskyttelser å kjøpe. Kanskje det også kan være lurt med solfilm på vinduer?

 

Løse gjenstander i bilen
Har du mange ting liggende i bilen? Det er mye som ikke takler de ekstreme temperaturene som det kan være i en sommervarm bil. Det er til og med mange som hevder at flasker/bokser med visse gasstyper kan eksplodere når de blir for varme. Fjern dem for sikkerhets skyld.

 

Voks bilen
Det sies ofte at voks er viktigst om vinteren da beskyttelsesfilmen hjelper til med å holde skitten unna – men det trengs en lakkbeskyttelse også om sommeren. Voksen beskytter lakken mot skadelige solstråler og bidrar til at lakken ikke falmer, og på den andre siden blir det lettere å vaske bort døde insekter.

Publisert: Desember 01, 2021