Ta med deg syklene på reisen!

Ta med deg syklene på reisen!

På hengerfeste
Hvis bilen din er utstyrt med et hengerfeste så har du et bra verktøy som kan forenkle sykkeltransporten. Det finnes en rekke holdere i ulike prisklasser som du kan feste rett på hengerfeste. Du kan få alt fra enklere modeller til mer luksuriøse med for eksempel innebygde baklys.

Vær nøye med å feste syklene godt og sørg for at de henges på holderen slik at de ikke subber ned i bakken og blir skadet om du kjører ned i en dump med bilen. Pass også på at sykkeldekkene ikke er plassert foran eksosrøret, fordi de kan bli ødelagt av de varme eksosgassene.

Glem heller ikke at registreringsskiltet skal være synlig. Hvis den ikke er det så kan du bestille en ekstra og montere den på sykkelholderen.

 

På bakluken
Mange biler har ikke hengerfeste. Da er alternativet en holder som kan festes på bakluken, det finnes modeller som passer til nesten alle biler på markedet.

Vær forsiktig og følg instruksjonene når du monterer sykkelholderen for å unngå skade på kjøretøyet. Vær også oppmerksom på den oppgitte makslasten, og sørg også for at registeringsskiltet er synlig.

 

På taket
Mange velger å frakte sine sykler på taket. De største fordelene med det er at syklene da ikke er i veien når du skal ha tilgang til bilens bagasjerom. Med syklene på taket skjules heller ikke nummerskiltet eller utsikten bak.

Det er mange smidige sykkelholdere som er tilpasset etter ditt takstativ og etter hvilken type sykkel du har. Husk at taklasten kan påvirke drivstofforbruket negativt. Glem heller ikke at du har syklene på taket om du skal kjøre inn i en garasje med lav takhøyde.

 

Inne i bilen
Får du plass til syklene inne i bilen? Dette kan være et godt alternativ om du har en combi og ikke trenger å ha passasjerer på baksetet. Det er imidlertid noen ting å huske på. Det første er å feste den godt. Om du involveres i en ulykke så kan sykkelen forårsake store skader. Vær også nøye med å beskytte innredningen mot smuss og merker.

Visste du at..... vi hjelper deg med å montere sykkelstativ om du kjøper i en av våre butikker? Vi sikrer deg en trygg og riktig montering!
Oppdatert: August 11, 2022