Slik forbereder du deg til langturen

Slik forbereder du deg til langturen

Påskeferien er rett rundt hjørnet og mange reiser på tur med bilen sin. Det er lett å forstå hvorfor, man får lett med seg bagasjen og ofte blir det billigere for en familie å ta bilen enn tog eller fly. I tillegg blir du fraktet fra dør til dør.

 

Men det kan også dukke opp uforutsette hendelser med å ta bilen på påskeferien. Et eksempel er at bilen kan få problemer underveis slik at man blir stående langs veikanten.
-    Selv om man har en bil av nyere årsmodell så er risikoen tilstede. Har man skikkelig uflaks skjer uhellet på en mørk vei der få passerer og man må vente i flere timer før hjelpen kommer. Da har man mye å vinne på ved å være godt forberedt, sier Cherilee Kejonen, selger hos Mekonomen på Värmdö.

 

Hun tenker først og fremst på sikkerheten. Husk at refleksvest er påbudt i alle biler. Om bilen stopper langs en mørk vei må du ta på deg refleksvesten før du går ut av bilen. Å bevege seg ved veien i mørket kan være livsfarlig om man ikke er godt synlig. I tillegg er det jo annet utstyr som det er lurt å ha i bilen, slik som startkabler om man trenger å få eller å gi starthjelp, sier hun.

 

Ha alltid et teppe liggende i bilen

Selv om man sitter i bilen og venter på hjelp så er det ikke helt uten risiko. En stillestående bil med ødelagt motor blir rask kald og når utetemperaturen er lav kan kulden bli farlig.
– Det er viktig å holde seg varm. Ha alltid varme klær, hansker og lue liggende lett tilgjengelig i bilen. Varme sko er også bra å ha. Det er en god idé å alltid ha et varmt pledd liggende i bilen. Pleddet kan være godt å ha om man blir stående fast i påskeferien, sier Cherilee.

 

Bilen trenger ikke å få motorhavari for at man skal bli sittende å vente i bilen. Om man har uflaks på vei til hytta kan du kjøre deg fast i snøen, det har mange opplevd. Cherilee Kejonen kjører selv en bra bil med firehjulsdrift og hun pleier å komme seg frem. Men hun har greie på hvordan man kommer seg løs dersom en bil har kjørt seg fast.
-    Hos Mekonomen har vi et bra utvalg av hurtigkjetting og snøsokker som man setter på drivhjulet. De forbedrer grepet betraktelig. Det finnes også spesielle matter som kan legges under hjulene for å få feste. De koster ikke så mye og de tar liten plass når de oppbevares i bilen, sier hun.

 

Hos Mekonomens Bilverksteder får du 1 års mobilitetsgaranti når du tar service.

Publisert: Februar 07, 2017