Speilblank hålke – slik oppdager du den

Speilblank hålke – slik oppdager du den

Mange bileiere bytter til vinterdekk for sent, og en del altfor sent. Men hålke kan være farlig selv for de som har byttet dekk til riktig tid.
- Det er viktig å ikke se blindt på datoen for når vinterdekkene må være på, men i stedet fokusere på veiforholdene, sier Dan Falconer, motorekspert i forsikringsselskapet If, til alltombilar.se.
- Den første hålken kommer ofte veldig brått. Du må ta det med ro på veiene - spesielt om morgenen, etter nattens frost, sier Dan Falconer.

 

Spruter ikke fra dekkene

Underkjølt regn er vanlig i disse dagene, det vil si regn som fryser til is når det lander på den kalde veien.

- Det kan oppfattes som normalt vått regn, men i virkeligheten, blir veien speilblank. Du merker det ved at regnet fryser på frontruta og at det ikke lengre skvetter rundt dekkene foran på bilen.

 

Se opp for bruer

Kjør ekstra forsiktig på veier som ligger ved åpent vann. Selv broer og skyggefull skog kan by på skumle overraskelser når det kommer til hålke.
- Hvis det er noen plussgrader i luften, veien er våt og været er i ferd med å klarne opp, er det også stor fare for at veibanen fryser raskt når temperaturen synker. Det kan da bli dårlig veiforhold og veldig glatt, sier Dan Falconer.

Publisert: Februar 23, 2016