Slik sørger du for å kunne lytte til DAB-radio

Slik sørger du for å kunne lytte til DAB-radio

Norge er først ute i Norden med å slukke radiosendingene på FM-båndet. Allerede i 2011 ble det besluttet av Stortinget, og det kommer nå til å bli gjennomført i etapper i løpet av 2017. Bakgrunnen for endringen er at det er dyrt å opprettholde FM-nettet, kostnaden per kanal sies å være hele åtte ganger høyere enn for digital DAB-radio som er den teknikken som erstatter FM-båndet. Den nye teknologien åpner opp for et større utvalg av kanaler.
– For lyttere, betyr det et langt mer mangfoldig og differensiert radiotilbud, uten forstyrrelser og en rekke nye funksjoner. I tillegg åpner digitalisering for økt konkurranse og muligheter for utvikling, sa kulturminister Thorhild Widvey i en pressemelding.

 

Fortsatt lytte til radio i bilen – slik gjør du

Om du vil fortsette å høre på radio i bilen trenger du en mottaker for DAB-radio. I noen modeller er dette standard, men i mange biler trenger man å supplere med en mottager i sin stereo.
Her er det flere alternativer. Du kan bytte ut din gamle bilstereo med en ny som kan ta imot DAB, de finnes i mange ulike utførelser og prisklasser.

 

DAB-adapter

Foretrekker man å beholde bilens originale stereoanlegg, noe som oftest er enklest i en bil med integrert system, kan man skaffe seg en DAB-adapter. De finnes i mange ulike utførelser og de fleste har mange smarte funksjoner som gjør det enkelt å komme i gang. For eksempel kan man koble på de fleste på bilens lydanlegg med en aux-kabel, Bluetooth eller så kan DAB-adapteren sende FM-signaler til din eksisterende radio.

Publisert: Desember 21, 2016