Støtende bilskilt som blir avvist

Støtende bilskilt som blir avvist

Et personlig skilt kan være en morsom måte å fange andres oppmerksomhet på. Kanskje du vil vise frem din bedrift, eller at man er så stolt av bilen sin at man vil fortelle hele verden hvem den tilhører?

 

Kan ikke være støtende

Mange som skaffer seg personlige bilskilt er dog litt for kreative og ønsker å spre helt andre budskap. I følge Vegvesenets regler kan ikke skiltene være støtende, til ulempe for noen eller krenke varemerkerettigheter. Vegvesenet gjør stort sett denne jobben manuelt, noe som fører til at enkelte søknader bruker de en del tid på å avklare om en kombinasjon er støtende.

 

Mellom to og syv tegn

Et personlig bilskilt for en bil må ha minst to og maks syv tegn. Som tegn telles bokstaver, tall og mellomrom. Du kan ikke bare ha mellomrom i skiltet, men tegnkombinasjonen må bestå av minst ett tall eller en bokstav. Å kjøpe et personlig skilt koster 9 000 kroner for ti år. Ønsker du å beholde rettigheten etter ti år kan du søke om å fornye. Men du er ikke garantert at forlengelsen blir godkjent da det blir tatt en ny vurdering.

Hvert år nektes et stort antall personlige registeringsskilt. Her er noen eksempler fra i fjor. X32TTU8 UTT5EX RACE ME FUCKYOU TERROR HUSTLER PISSOFF THEBOMB ACAB1 DFENDER SOCFALL PKK FUK YU GANJA WTF 666 RUMPA BIATCH FETTA FUCKOFF   Kilde: Transportstyrelsen Sverige
Publisert: Mars 08, 2018