Surf sikkert i bilen med rett holder til nettbrettet

Surf sikkert i bilen med rett holder til nettbrettet

Det blir stadig vanligere å bruke nettbrett i bilen. Ikke bare for passasjerer som ser på film, men også som GPS for føreren. Men det er ikke å anbefale å holde nettbrettet i hendene. Naturligvis ikke for føreren, men heller ikke for passasjerene. Nettbrettet kan være en potensiell livsfare.

– Ja, det er rett og slett et sikkerhetsspørsmål. Det blir mange kilo som flyr rundt hvis ulykken er ute. Dessuten kan en iPad som ikke sitter fast, påvirke konsentrasjonen for føreren, sier Joakim Öhman.

 

Hvilken holder skal jeg velge?

– Det kommer an på hva du har tenkt å bruke den til. Navigering foran eller til barn i baksetet som ser på film, sier han og forklarer hvilke valgmuligheter som finnes.

– Det finnes tre ulike typer nettbrettholdere for bilen; de med sugepropp for frontruten, de med nakkestøttefeste for baksetet og de modelltilpassede holderne.

 

Holderen må ikke begrense sikten

For holdere i frontruten er det sugepropp som gjelder.

– Og det handler om en svært kraftig sugepropp. Holderne er ganske enkle å feste, det er bare å finne et bra sted og trykke den på plass. Men det er viktig å sjekke at den ikke begrenser sikten på noen måte! På eller rett over instrumentpanelet er å foretrekke, sier Joakim Öhman.

 

Går det an å bruke nettbrettholderne med sugepropp på sidevinduene også?

– De er tilpasset for frontruten og det blir trangt bak. Dessuten er det mye mer usikkert på et vindu som går an å åpne.

Nettbrettholderne for baksetet kommer med spenner som det er lett å feste rundt nakkestøttestengene på baksiden av forsetene.

– De er enkle og det er i prinsippet samme base for alle. Men man kan jo velge å kjøpe mer teknisk avanserte holdere der det finnes innebygd FM- og IR-sender. Da kan man eventuelt lytte i bilens eget system eller via IR-hodetelefoner, sier Joakim Öhman.

Den siste kategorien nettbrettholdere er de modelltilpassede. De lages slik at de passer til nettopp din bilmodell, men de kan bare spesialbestilles fra visse butikker.

 

Stort utvalg av nettbrettholdere

Nettbrettets utforming påvirker naturligvis hvilken holder du kan og bør bruke, men utvalget er stort. Hvis du er usikker, kan du kjøpe en universalvariant som passer til alle merker.

Publisert: Januar 04, 2016