Nye løsninger for last på taket, her er noen tips

Nye løsninger for last på taket, her er noen tips

Et bra takstativ gir deg helt nye muligheter i ditt billiv. For eksempel åpner det for å dra nytte av de mange smarte løsningene innen last som har kommet de siste årene. Takboksen er kanskje den mest populære, et produkt som har utviklet seg mye og som nå brukes hele året.
"Det har kommet mange nye modeller. For eksempel har Thule utvidet sin Motion-serie med flere ulike bokser. Nå er det modeller i mange forskjellige størrelser, slik at alle kan finne en som passer til bilen sin og sitt behov. Det finnes en takboks for enhver lommebok og alle formål, sier Sandra Lewin hos Mekonomen Eklanda.

 

Før du velger takboks så er det sikkert flere ting å tenke på. Som for eksempel?

"Du må bestemme hva du vil ha plass til og kontrollere at maksimal last holdes. Jeg anbefaler også alle å kjøre innom en Mekonomen butikk og prøve takboksen på bilen slik at du kan se hvordan den ser ut på taket. Du vil da få sjekket at boksen kan skyves langt nok frem slik at bakluken fortsatt kan åpnes, sier Sandra Lewin.

 

Når det gjelder takstativet da, hva har skjedd her?

"I dag er det meste modelltilpasset så det er viktig å velge den rette for bilen din. Det kan være vanskelig, den enkleste måten er å spørre oss hva som passer. Det finnes flere forskjellige modeller som er utformet på ulike måter. Det finnes fortsatt firkantede skinner, men du kan også få mer moderne løsninger som Thule Wingbar, det gir lite støy ved kjøring og er et sikkert stativ.

 

Om jeg vil ha et nytt takstativ som gir lite støy fra seg, da passer vel ikke min gamle takboks?

- Eldre takbokser pleide å være montert med en brakett rundt skinnene som ble skrudd inn i takboksen. Disse er for små til å passe rundt Wingbar, men det finnes adaptere som lar deg montere en eldre boks i T-sporene i moderne skinner.

 

Mange synes det er vanskelig å laste tunge ting på taket. Du har sikkert en løsning her?

Ja, nå finnes Thule Slidebar. Her har takstativet en glidende funksjon, slik at du kan trekke den ut 60 centimeter i sideleddet for lettere lasting. Kjempenyttig om man for eksempel driver med vannsport eller sykling, sier Sandra Lewin.

 

Sandra Lewin Alder: 37 år Bor: I Gøteborg Butikkselger hos Mekonomen Eklanda
Publisert: October 09, 2017