Rekordresultat for norsk barnesete

Besafe iZi Kid X2 i-Size - bakovervendt, Plus test-godkjent testvinner

Den bakoverlendte småbarnstolen iZi Kid X2 i-Size oppnådde hele 76 poeng og havnet på topp i testen. iZi Kid X2 i-Size er en rent bakovervendt bilbarnestol, testet og godkjent etter det strengeste reglementet på markedet; UN R129 (i-Size) og den svenske Plus test. Bilbarnestolen ble tildelt høyeste score i både sidekollisjonstest og i frontkollisjonstesten.

 

iZi Kid X2 i-Size presterte ekstreme 1,1 poeng i sikkerhetsdelen av testen, et resultat som er det absolutt beste noensinne blant de 66 bilbarnestolene ADAC-arkivet viser for barn mellom 1 og 4 år.

 

Se video av kollisjonstesten til iZi Kid X2 i-Size

 

 

BeSafe iZi Modular - toppresultater innen sikkerhet

iZi Modular er en såkalt kombistol som også kan brukes fremovervendt. Den er også sertifisert av svenske Plus Test (kun bakovervendt). Denne stolen fikk 4,0 av 5,0 oppnåelige poeng i frontkollisjonstesten og 4,5 poeng i sidekollisjonstesten.

Testhuset benytter alltid det verste resultatet fra kollisjonstestene, altså i dette tilfellet fremovervendt. Med et sikkerhetsresultat på 1,8, er iZi Modular dermed plassert i det absolutte toppsegmentet for i-Size-stolene i gruppen i forbrukertesten.

 

Se video av kollisjonstesten til iZi Kid X2 i-Size

 

 

Hvorfor bakovervendt bilsete?

Små barn er mer sårbare i en kollisjon fordi hodet er mye større i forhold til kroppsstørrelse, og nakkemuskler og leddbånd er ikke fullt utviklet. Fordelen med et bakovervendt barnesete er at hodet bremses opp sammen med resten av kroppen i en kollisjon, og belastningen av hodet og nakke er betydelig mindre enn i fremovervendt stilling.
Det er ingen lov som krever at små barn bør sitte i bakovervendte bilseter, men ekspertene anbefaler at barn bør sitte i bakovervendt til de er minst fire år, gjerne opp til fem år.

 

Ler mer om testen på Forbrukerrådets hjemmesider.

Publisert: Juni 06, 2016