Mer lasteplass? Her er de beste tipsene

Mer lasteplass? Her er de beste tipsene

Mange velger å kjøre bil når man skal ut på tur da man på en enkel måte kan få med seg bagasjen. Og her i Norge er dette ekstra tydelig, her har mange en aktiv fritid og mange velger en kombi når de kjøper ny bil.
Men noen ganger rekker selv ikke de største bagasjerommene til. Kanskje du skal på påskeferie og ha med deg både ski, sykkel og bagasje for hele familien? Og sommeren kommer raskere enn man tror, og da er det bilferier og helgeturer som krever sin plass.

 

Nye takbokser er bedre på mye

Flere velger å utstyre sine biler med takbokser og i de siste årene har utviklingen på dette området gått fort. Produktene har blitt tryggere, mer miljøvennlig og mer praktiske.
– De gamle takboksene er ofte tyngre og har mer luftmotstand enn de nye og da bruker bilen mer drivstoff. Nå merker man nesten ikke noen forskjell når boksen er på. De nye boksene har også smartere fester og nye funksjoner, for eksempel får du bokser med lys i. At nye bokser er sikrere enn gamle handler mye om at plasten eldes, en gammel boks kan sprekke opp og gå i stykker ved en kollisjon, sier Anders Olofsson, selger hos Mekonomen i Eskilstuna.
Selv takstativet har utviklet seg de siste årene. Her har produsentene utviklet nye former og funksjoner som bidrar til både bedre komfort og lavere drivstofforbruk.
– Dagens stativ, for eksempel Thules Wingbar, er mindre støyende enn eldre modeller. Festene har også endret seg, nå vil man ha lasten mer ned mot taket enn tidligere, sier Anders.

 

Man kan kjøpe LED-lys til takboksen som sikrer optimal sikt. Den installeres enkelt  på bakre lokkløfter. 

 

Smarte løsninger

Foruten takboksene finns det også mange andre løsninger for pakking. Det fins egne stativer for ski, sykler, kano og snowboard. Og for biler med hengefeste fins det enda flere løsninger. En smart løsning er lastholder fra Thule som monteres akkurat som et sykkelstativ.
– Det fins en baseplate som settes på hengerfeste. På den kan man så montere ulike typer av lastebokser for ulike behov. Den største gir hele 420 liter ekstra lastekapasitet, forteller Anders Olfsson.

 

Se våre produkter innen last og dra

TENK PÅ DETTE NÅR DU SKAL PAKKE BILEN Plasser alltid tung last så lavt som mulig. Sjekk hvor mye din bil kan ha av last på taket. Og glem ikke vekten på takboksen. Fest bagasjen, også i takboksen. Bagasje som beveger seg kan forårsake ustabilitet og løse gjenstander i bilen kan bli farlig under en oppbremsing eller kollisjon. Advarsel om overlast. I vognkortet står det hva som er makslast for bilen din. Husk at vekten på passasjerene også skal inkluderes. Tepper, spader, førstehjelp og annet nødutstyr kan man trenge rask tilgang til. Sørg for at de er lett tilgjengelig. Unngå å pakke slik at sikten i bakruten hindres. Har din kombibil et lastegitter? Det kan hindre at ting i bagasjerommet treffer passasjerene ved en eventuell ulykke.
Publisert: Desember 20, 2016