Tryggere bilkjøp – slik slipper du å bekymre deg for å bli lurt

Tryggere bilkjøp – slik slipper du å bekymre deg for å bli lurt

11 prosent er veldig bekymret for å bli lurt når de kjøper en bruktbil og 43 er litt bekymret. Det viser en ny undersøkelse, bestilt av Kvdbil. Og det spiller ingen rolle om det er en person eller bilforhandler som selger bilen. Bare 4 prosent har tillit til en person som selger en bil, og 9 prosent har tillit til tradisjonelle bilforhandlere.
- Det finnes en bekymring og den er berettiget. Hver dag leser om folk som har blitt lurt når de kjøper en bil. Et varseltegn er når selgeren ikke kan eller vil rapportere informasjon om bilens historie, som for eksempel servicebok, kvittering eller EU- kontroller, sier Benny Karlsson, markedssjef hos Kvdbil.

 

Kvinner er mer bekymret
SIFO undersøkelsen viser at kvinner er mer bekymret enn menn når de skal kjøpe en bruktbil. 13 prosent av kvinnene indikerer at de er veldig bekymret, mens det samme tallet for menn er 9 prosent. 46 prosent av kvinnene sier at de er litt bekymret, hvor menn indikerer 40 prosent.
"Det er viktig å prøve å få så mye informasjon som mulig om bilen før handelen, men i mange tilfeller kan det være vanskelig. Da kan en uavhengig test- og bilgaranti gjøre bilhandelen tryggere, som å finne ut hva bilen er verdt før du kjøper den, sier Benny Karlsson.

Publisert: Desember 15, 2017